Ruinerwold haalt uit in De Blesse

Een bijzonder weekend was het bij voorbaat al. Op vrijdagavond vond het eerste teamuitje van het seizoen plaats, waarvan de organisatie in handen was van de gebroeders Lard en Imre Gol. Beiden staan niet op voorhand bekend om hun artistieke interesses, maar schijn bedriegt. De gebroeders besloten om het teamuitje serieus in te steken, wat resulteerde in een teken- en schilderavond waarbij Moeder Natuur zo goed mogelijk in beeld moest worden gebracht. Dit lukte.

René van Oost kroonde zich tot winnaar, terwijl Jeffrey Pothof en Simon Eto’o ook erkenning kregen voor hun creaties in de categorieën ‘Gevolgen van Radioactiviteit’ en ‘Buitenaards leven’. Het DJ-duo M. Hoedt en Johnny W. zorgde afsluitend voor een goede afterparty. Kortom, een topavond.

De teamspirit was dus optimaal en iedereen zat zondagmiddag 12.00 uur fris klaar voor de wedstrijdbespreking. Na een flinke strijd met de pinautomaat wist ook Stijn Smid uiteindelijk bij de bespreking aan te sluiten, waarna Johnny van start kon. De boodschap werd al gauw duidelijk: 3 punten en niets minder. In De Blesse was het even zoeken naar de shirtjes, maar werden andere problemen tegelijkertijd opgelost. Het antwoord op het Ruinerwoldse penaltysyndroom werd namelijk gevonden: Harde Kern-lid Kane Heins. Hij stuurde René van Oost vakkundig van de één naar de andere hoek en nu je tegenwoordig vijf keer mag wisselen wordt hij langzaamaan een serieuze optie voor een penaltymoment.

Om 14.00 uur startte Ruinerwold gemotiveerd aan de wedstrijd, maar het eerste half uur moest het vooral in de achteruit. Het was aan Ewout Knol te danken dat Ruinerwold stand hield, maar tien minuten voor de thee begon Ruinerwold van zich af te bijten. In grote kansen resulteerde dit niet, maar het bleek achteraf een voorbode voor de tweede helft: een ontketenend Ruinerwold.

Sem Hogenhorst leidde de storm van het tweede bedrijf in met een schitterend afstandsschot in de 52e minuut: 0-1. Ruinerwold was los en een verdubbeling van de score hing in de lucht. Waar een doelpunt van Ruben Buld eerst nog werd afgevlagd voor buitenspel, was het niet veel later Kevin Loof met alsnog de 0-2. Hij kwam vanaf rechts goed naar binnen en zette met een haaks schot de keeper van De Blesse op het verkeerde been. Na de 0-2 zakte Ruinerwold niet in en gaf het De Blesse geen lucht. Hierdoor bleef Ruinerwold kansen creëren, waar Loof dankbaar gebruik van maakte. Bert De Boer zag zijn inzet geblokt worden, maar van dichtbij schoot Loof zijn tweede van de middag binnen: 0-3.

Ruinerwold bleef gas geven en tien minuten voor tijd viel de 0-4. Chiel Kooiker stuurde Jurrian Nijmeijer weg, die mooi naar binnen trok en strak in de korte hoek binnenschoot. Ruinerwold besefte nu dat werken aan het doelsaldo nooit verkeerd is en maakte ook nog de 0-5. Een voorzet van Nijmeijer bereikte De Boer. Laatstgenoemde gaf de centrale verdediger een heerlijke panna, waarna hij beheerst in de verre hoek afrondde.

Ondertussen wist Ruinerwold met een goed georganiseerde defensie en een sterk keepende Knol achterin de 0 te houden. De concentratie zakte geen moment weg, waardoor er na 90 minuten een schitterende 0-5 uitslag op het scorebord stond. Vooral na het gelijk spel tegen Smilde’94, waar toch wat meer in had gezeten, was dit een mooie opsteker.

Bij De Blesse werd er nog wat gezellig gedronken en om 17.00 uur ging de discobus van Huisman weer huiswaarts. Dit duurde niet heel lang, want al gauw bleek de organisatie een paar mensen en alle spullen te zijn vergeten in De Blesse. Bus terug, spullen en volk erin, en bus weer weg. Niet veel later werd de terechte vraag ‘En waar is de massagetafel dan?’ gesteld, waardoor er nog eenmaal rechtsomkeer werd gemaakt. Rudolf begon zich al lichtelijk zorgen te maken, maar hij weet als geen ander – na een kampioenschap met het 2e in De Blesse in de jaren ’90 – dat daar prima een feestje gevierd kan worden.

Eind goed, al goed en Ruinerwold is weer een mooie zondag rijker. Aankomende zondag is het weer zo’n dag, met de thuiswedstrijd tegen VWC. De gasten uit Munnekeburen wonnen nog niet, maar verloor de laatste twee wedstrijden ook niet.

Tot zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.