Ruinerwold houdt punt over in Hollandscheveld

Vandaag op het programma het duel tegen Hodo in Hollandscheveld, de ploeg die Ruinerwold ooit op een 10 – 2 nederlaag trakteerde, waarschijnlijk een van de grootste nederlagen in de competitie uit de geschiedenis van Ruinerwold. Het was een duel met nagenoeg gelijkwaardige tegenstanders waarbij Ruinerwold het iets betere voetbal liet zien. Hodo startte met een licht overwicht maar Ruinerwold kwam in de 13e min. op voorsprong: uit een afgeslagen aanval kwam Kevin van Dijk in balbezit, een steekbal op Jeroen van de Berg, die balletje breed gaf op Jacco Huisman die vervolgens koeltjes afrondde (0 – 1).

In de fase die er opvolgde kreeg Ruinerwold een paar uitgelezen mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Jeroen van de Berg kreeg een enorme mogelijkheid maar miste en in een volgende situatie werd de bal tot twee keer toe door de thuisploeg van de lijn gehaald. Jeroen van de Berg kreeg nog twee goede kansen: oog in oog met de doelman van Hodo wist hij deze niet te verschalken en uit een voorzet van Kevin van Dijk schoot hij recht in de handen van de keeper. Hodo bleef gevaarlijk en met name de spits bezorgde de verdediging van Ruinerwold handen vol werk. Het was dan ook niet verwonderlijk dat deze Hodo in de 27 min. op gelijke hoogte bracht. Na 33 min. kwam Hodo zelfs op voorsprong: onvoldoende ingrijpen van de kant van Ruinerwold werd fataal (2 – 2).

Toch kreeg Ruinerwold hierna de beste kansen, een voorzet van Jeroen Bakker werd met moeite door de Hodo-verdediging tot corner verwerkt en Mark Brinkman stuitte op de goede doelman van Hodo. De toegekende hoekschoppen leverden niets op.

Na rust kwam Ruinerwold al na een paar minuten weer op gelijke hoogte: een diepe bal op Jacco Huisman werd goed onder controle gebracht en maat afgeleverd bij Kevin van Dijk, die de 2 – 2 op het scorebord bracht. Na 12 min. in de 2e helft kreeg Ruinerwold een uitgelezen kans op de voorsprong maar Jeroen van de Berg zag de volledig vrijstaande Jeroen Bakker over het hoofd en besloot zelf te schieten maar de doelman redde bekwaam. In de 20e min. rust kwam Ruinerwold toch weer verdiend op voorsprong, een gevaarlijke corner van Jeroen Bakker werd goed ingekopt door Mark Brinkman, de keeper wist in eerste instantie nog redding te brengen maar in de rebound schoot Marcus Koetsier binnen (2 – 3). Hodo gaf zich echter niet over en bleef gevaarlijk. Een hard, laag schot ging rakelings voorlangs en doelman Matthieu Keizer moest een aantal keren handelend optreden. Aan de andere kant probeerde Kevin van Dijk de keeper te verschalken met een lobje maar slaagde hierin niet. Het was Hodo dat de terug kwam in de wedstrijd: in de 82e min. caramboleerde een corner via de paal in het doel (3 – 3). Ruinerwold kreeg hierna nog een dot van een kans op de overwinning: Paul Smit schoot hard op de goal maar de keeper wist te keren, de rebound van Marcus Koetsier werd ook door de doelman op miraculeuze wijze gestopt. Ook Hodo kreeg nog een kans maar de bal verdween rakelings over doel van Ruinerwold. Na een paar mindere wedstrijden vandaag in ieder geval weer goed voetbal maar het toetje in de vorm van een overwinning ontbrak.
Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop: op eigen terrein tegen ONB (Drachten).

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer,
Verdediging: Marnix Brand, Rik de Wit, Mark Brinkman en Kevin Loof
Middenveld: Jeroen Bakker, Wietse Wagenaar, Kevin van Dijk en Mark de Leeuw (75e min. Erik Telkamp).
Aanval: Jeroen van de Berg (60e min. Marcus Koetsier), Jacco Huisman (80e min. Paul Smid).