Ruinerwold houdt puntje over aan duel met LVV

Ruinerwold begon goed in het duel tegen de gasten uit Leeuwarden. Er kwamen al vlot kansen: eerst een kansje voor Erik Telkamp, maar zijn schot ging naast het doel en Kevin van Dijk schoot hard op de vuisten de Friese doelman. Het was op dat moment dan ook niet onverdiend dat Ruinerwold op voorsprong kwam: een schot van Erik Telkamp werd van richting veranderd en verdween in het doel (1 – 0). Jeroen Bakker kreeg vlak daarna een kans maar de keeper grabbelde de bal uit de doelmond.
Na deze beginfase werd het spel er niet beter op. De gasten kropen uit hun schulp en deelden wat speldenprikjes uit waardoor Ruinerwold gewaarschuwd had moeten zijn. Toch was het de thuisploeg de voor rust nog de beste kansen kreeg via Jeroen Bakker en een schot van Kevin van Dijk werd op miraculeuze wijze door de doelman van Friesland gestopt. Vlak voor rust kwamen de Friezen langszij: een blunder in de defensie van Ruinerwold werd koelbloedig afgestraft (1 – 1).

Toch had Ruinerwold nog voor de thee op voorsprong kunnen komen: een voorzet van René van Oost bereikte Marcus Koetsier maar de bal verdween in het zijnet.
Na rust was het Friesland dat het initiatief nam, m.n. de snelle linksbuiten bezorgde Ruinerwold handen vol werk. Een gevaarlijke kans uit een corner bracht de spits vrij voor doelman Mathieu Klooster maar deze wist te redden. Ruinerwold kwam nog maar sporadisch voor het doel van de gasten. Jeroen Bakker had nog een goede actie in huis maar hij wist de spitsen niet te bereiken.

Aan de andere kant eindigde een aanval van Friesland op de paal, en een lobje over doelman Mathieu Klooster verdween rakelings over de goal. Nadat een corner van Friesland net naast het doel ging, was het even later wel raak: een goede aanval over de linkerkant werd goed binnengeschoten (1 – 2).
Hiermee leek de wedstrijd gespeeld en hadden velen zich bij een nederlaag verzoend, maar Ruinerwold zette zich nog één keer schrap wat resulteerde in een voorzet van Jeroen van de Berg die door Jacco Huisman in het doel werd gewerkt (2 – 2). Met deze uitslag mocht Ruinerwold de handen dicht knijpen en zal Friesland met een vervelend gevoel op de wedstrijd terugzien.