‘Ruinerwold in een ander licht’

In een vergadering van 21 oktober hebben een groot aantal lokale organisaties besloten de bevolking op te roepen wat licht in de donkere dagen voor kerst te brengen. Van een feitelijke organisatie was geen sprake. Een uitnodiging om mee te doen en dat was het. Sommige organisaties zoals Tuinkring Ruinerwold en St. Historie van Ruinerwold hebben een aanvullende oproep gedaan naar hun achterban.

Het idee was om, na de roerige dagen, samen wat meer sfeer in en om het dorp te brengen. Het kreeg de titel ‘Ruinerwold in een ander licht’. Dit met name door het aanbrengen van buitenverlichting. Het huis verlichten, de tuin, een boom, een object, enz. was een mogelijkheid.

Uit positieve reacties is gebleken dat dit eerste jaar al beduidend meer buitenverlichting was aangebracht. Leuke reacties tot gevolg. Wij denken dat volgend jaar nog meer inwoners mee gaan doen. Het was wel een beetje kort dag om bv passende verlichting aan te kopen. Laten we Oosteinde als voorbeeld nemen. Ook in Oosteinde was de deelname in tweede jaar een stuk groter.
We willen dan ook alle deelnemers bedanken voor hun inbreng.

De betrokken organisaties, Henk Westerbeek en Jannes Kuik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.