Ruinerwold in wedstrijd met twee gezichten niet langs Pesse

Ruinerwold mocht zich een week na de verliespartij in de derby tegen Ruinen, opmaken voor de uitwedstrijd tegen eveneens een streekgenoot: Pesse. De groen-witten maakten de afgelopen jaren met wat interne en externe hulp een sprong naar de tweede klasse, waar het vorig seizoen weer uit degradeerde.

Ruinerwold kon in de voorbereiding op het duel terugkijken op een prima vorige editie. In 2008/2009 werd het 0-2 winst, via doelpunten van Laurens Emmink. Zoonlief Henk-Lasse Emmink mocht 15 jaar na dato afreizen voor hetzelfde duel en op de vraag of hij vandaag ook graag twee keer wilde scoren werd resoluut geantwoord: ‘Nee. Je kunt beter twee weken op rij één goal scoren.’

Na een prima busrit en dito warming-up, trapte Ruinerwold om 14.00 uur lokale tijd af. Het moest duidelijk even wennen, want Pesse nam het initiatief. Ruinerwold had het simpelweg aardig zwaar in de eerste helft en kwam daarin op een 2-0 achterstand. Doordat dit in tegenstrijd was met het aanvankelijke strijdplan moest de tweede helft verandering brengen.

Ook in de tweede helft startte Pesse goed, maar het maakte geen beslissende derde treffer. Omstreeks tien minuten in de tweede helft gaf Johnny Wassenaar het teken aan Lard Gol en Sem Hogenhorst om ‘alvast warm te worden’, waar het tweetal gretig gehoor aan gaf. Dit zaaide duidelijk onrust bij de Pessenaren. Een ommekeer hing in de lucht.

Na 65 minuten mocht Ruinerwold eindelijk echt opveren, want Bert de Boer schoot de aansluitingstreffer binnen. Ruinerwold ging met hartverwarmende inzet op zoek naar de gelijkmaker. Dit alles leidde overigens tot enkel onderkoelde reacties bij Kees van Dijk, die ‘s ochtends het zonnetje per ongeluk had verward voor een zomerse dag en zich met een lichaamstemperatuur van 25 graden richting het eindsignaal vocht.

Ruinerwold begon aan te dringen, kreeg een enorme kans via Marnix Brand en Pesse bevond zich in een kwetsbare positie. Even leek de gelijkmaker er toch niet meer te komen, totdat Henk-Lasse Emmink een bal voor de goal slingerde, Kevin Loof deze goed breed legde, en Bert de Boer zijn tweede van de middag binnen schoot: 2-2.

De blessuretijd was inmiddels gestart en Ruinerwold leek misschien het huzarenstukje volledig te voltooien en de overwinning nog mee te nemen. Zo ver kwam het niet. Ook Pesse rook alsnog de overwinning en pakte die kans aan. Ingmar Reinders schoot diep in blessuretijd van dichtbij de 3-2 tegen de touwen en dompelde Ruinerwold alsnog in rouw.

Zonde voor de mannen van Johnny Wassenaar, die wel terug kunnen kijken op een enerverende zondagmiddag. Foxwild verzachte de pijn daarna nog enigszins in de kantine en de komende twee vrij weken kan Ruinerwold zich opmaken voor de uitwedstrijd tegen Oranje Zwart.

Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.