Ruinerwold haalt kampioenschap binnen na enerverende wedstrijd

Zondag 19 mei 2013.
Op de laatste dag van de competitie was Ruinerwold gedwongen om in de laatste wedstrijd tegen het reeds gedegradeerde GOMOS de volle winst binnen te halen. Dat dit niet gemakkelijk zou worden was bekend maar dat de ploeg de Ruinerwoldse aanhang zo zou laten zweten was niet ingecalculeerd. De kampioenskoorts had de ploeg toch enigszins aangetast.

Ruinerwold startte goed, de tegenstander werd direct onder druk gezet maar het duurde tot de 16e min. voordat het eerste kansje genoteerd kon worden.: Jeroen Bakker maakte een sterke actie maar de spitsen konden net niet worden bereikt. En even later kopte Kevin van Dijk over het doel van de tegenstander uit een corner van Kevin Loof. Gomos worstelde zich enigszins onder de druk uit en begon goed mee te doen. Dat leverde in de 25e min. een vrije trap op die rakelings langs het doel van Ruinerwold ging en even later moest Sebastiaan Tsirakos een bal van de doellijn halen om een doelpunt voor de bezoekers te voorkomen. Ruinerwold kreeg nog kansen via Kevin Loof maar deze schoot hard in de handen van de keeper en Marcus Koetsier schoot hoog over na een goede actie van Nick Bos. Gomos bleef druk geven en maakte het Ruinerwold lastig om in het vertrouwde spel te komen. Toch kwam Ruinerwold op voorsprong: Kevin van Dijk gaf een goede steekpass op Marcus Koetsier en deze wist met deze kans wel raad en zette Ruinerwold nog voor rust op een 1 – 0 voorsprong. Ruinerwold kreeg zelfs nog kans op meer toen de doelman van Gomos een scherpe corner van Kevin Loof losliet maar wat overbleef was opnieuw een corner die niets opleverde.

Na de rust was duidelijk dat Gomos niet zomaar wilde meewerken aan het feestje van Ruinerwold: een gemakkelijk weggeven vrije trap werd schitterend ingeschoten, onhoudbaar voor keeper Matthieu Keizer (1 – 1) en even later werd het zelfs 1 – 2 door een goed uitgevoerde counter van Gomos. Vanaf dat moment moest Ruinerwold zwaar aan de bak om de pot alsnog over de streep te trekken. Jeroen Bakker kreeg een kansje op aangeven van Kevin Loof maar wist niet te scoren.
In de 20e min. na rust kwam Ruinerwold toch langszij: een vrije trap van Kevin Loof werd door de doelman van Gomos weggestompt maar de rebound was voor Marcus Koetsier en hij wist de gelijkmaker binnen te prikken. En twee minuten kwam Ruinerwold weer op voorsprong: Jeroen Bakker werd aangespeeld met de rug naar de goal, draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot hard binnen (3 – 2). Ook na dit doelpunt bleef Gomos goed spelen en zette Ruinerwold onder druk, Ruinerwold kreeg hierdoor wel ruimte om te counteren maar hiervan werd niet geprofiteerd . Het was voor technische staf en de grote aantallen supporters nog zwaar billenknijpen.
Kevin Loof kreeg meerdere kansen maar slaagde er niet in de bevrijdende treffer op het bord te zetten. De mooiste kans was nog voor Ewout Kleene die voor zichzelf een kans forceerde maar zijn lob verdween over de keeper maar ook over het lege doel.

Na het laatste fluitsignaal van de goedleidende scheidsrechter Kats en de uitreiking van de kampioensmedailles door voorzitter van Driel van de KNVB kon het feest beginnen. Het is een schitterend succes voor het team en begeleiding en natuurlijk voor trainer Wilko Niemer die in zijn debuutjaar als zelfstandig trainer gelijk het kampioenschap binnenhaalde.

Opstelling:
Doel: Matthieu Keizer.
Verdediging: Sebastiaan Tsirakos (60e min. Ewout Kleene), Rik de Wit, René van Oost, Nick Bos.
Middenveld: Mark de Leeuw, Wietse Wagenaar, Kevin van Dijk, Kevin Loof
Aanval: Jeroen Bakker (74e min. Jeroen van der Berg) , Marcus Koetsier.