Ruinerwold is op stoom en wint bekerpoule

Na een opwarmer tegen Blankenham stond dinsdagavond het tweede en laatste bekerduel op het programma, thuis tegen Oranje Zwart. De gasten uit Wanneperveen hadden met liefst 15-0 gewonnen van Blankenham, wat Ruinerwold verplichtte om te winnen in eigen huis.

Ruinerwold was er rond 19.30 uur helemaal klaar voor, maar helaas was de scheidsrechter in geen velden of wegen te bekennen. Toen er eenmaal telefonisch contact met de leidsman was, bleek laatstgenoemde ook niet in staat om nog naar Ruinerwold te komen. Kortom, een probleem. Gelukkig bestaan er anno 2021 nog echte liefhebbers van het spelletje, waaronder Henk Boland. Hij bleek bereid om van Ruinerwold snel naar Meppel te rijden, spullen op te halen, en om 20.00 uur te fluiten voor het startsignaal. Grote klasse.

Ruinerwold begon gelijk goed aan het duel. Het drong Oranje Zwart terug, dat zich beperkte tot de lange bal. Het overwicht van Ruinerwold betaalde zich na een dik half uur uit, toen Loof de 1-0 tegen de touwen kopte. Ruinerwold bleef goed spelen en kon na 45 minuten met een goed gevoel aan de thee. Chiel Kooiker en Jacco Huisman vielen uit met spierblessures, maar daar tegenover stond een gretige Paul Smit die langs de kant zijn winnende goal voor aanstaande zondag al aan het bekokstoven was.

In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld. Ruinerwold speelde met veel energie, waar Oranje Zwart moeite mee had. Kansen dienden zich genoeg aan, maar doelman Petter van Oranje Zwart hield zijn ploeg in de wedstrijd. Oranje Zwart dook een paar keer gevaarlijk op voor het doel van Fijnheer, maar de 2-0 was een logischer vervolg geweest dan de gelijkmaker. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord en mocht Ruinerwold zich na 90 minuten spelen de terechte poulewinnaar noemen.

Met deze uitslag is Ruinerwold helemaal klaar voor de derby van zondag, thuis tegen Wacker. Zorg dat je er vanaf 14.00 uur bij bent en geniet vanaf 16.00 uur van het live optreden van Willem Spans in de kantine.

Tot zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.