Financiering herinrichting Dijkhuizen rond

Gemeenteraad vol lof over uniek overheidsparticipatieproject
imageDe inwoners van Ruinerwold hebben iets te vieren! Gisteravond kwam er dan toch eindelijk groen licht voor de herinrichting van Dijkhuizen, dorpskern in Ruinerwold, De gemeenteraad van de Wolden ging unaniem akkoord met een extra krediet van €650.000. Daarmee is de financiering voor dit unieke overheidsparticipatieproject rond.

Ruinerwold neemt zelf het heft in handen om van Dijkhuizen een veilig, groen en gebruiksvriendelijke dorpsstraat te maken met een karakteristieke uitstraling. De gemeente ondersteunt waar nodig. Het is voor het eerst dat zo’n groot project in De Wolden door een dorp wordt gedragen. Het staat zelfs landelijk in de schijnwerpers.

De betrokkenheid is groot. Inwoners van Ruinerwold hadden de moeite genomen om de raadsvergadering bij te wonen en het enthousiasme was merkbaar in de raadszaal. Het initiatief werd dan ook volop door de raadleden geprezen. “Op zulke momenten ben ik er trots op dat ik raadslid ben van De Wolden”, zei Pieter Groot van Gemeentebelangen. VVD: “Wat een prachtig plan.” Christenunie: “Dit plan zal en moet slagen.” D66: “Ruinerwold is buitengewoon actief! Een uitstekend project voor zo’n klein kern.” Het CDA legde letterlijk de rode loper uit. Een speelkleed met verkeerswegen erop. “De weg is vrij voor Ruinerwold”, stelde Tjaling de Wit.

De herinrichting is een wens van de bewoners. Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen besloot drie jaar geleden het op te pakken. De projectgroep ‘Herinrichting Dijkhuizen’, bestaande uit inwoners van Ruinerwold, maakte de plannen en ging op zoek naar subsidiemogelijkheden. Uiteindelijk werd er geld gevonden, maar dat was niet genoeg om het volledige project van ruim 1,3 miljoen te financieren. Er was geen beter moment voor dit akkoord stelt Lea Prins namens de projectgroep: “Twee jaar geleden presenteerde Dorpsbelangen het plan voor het eerst aan de inwoners van Ruinerwold. Dit gebeurde tijdens ‘snuien en snaaien in de tente’, één van de activiteiten van het zomerfeest.

De projectgroep streeft erna om de herinrichting dit jaar af te ronden. Het is de bedoeling begin oktober te starten. Eind september wordt er nog een trillingsonderzoek gedaan. Ook wordt een oplossing gezocht voor de kabels die in de grond liggen van de rotonde tot aan klok. Verder krijgen de inwoners nog de mogelijkheid om een lantaarnpaal en straatmeubilair te kiezen.

Een gedachte over “Financiering herinrichting Dijkhuizen rond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.