Ruinerwold kan zich op tweede seizoenshelft richten

Zondag stond de laatste wedstrijd voor de winterstop het programma, uit tegen Oranje Zwart. Het laatste onderlinge competitie treffen in Wanneperveen dateert uit 1996/1997. Destijds werd het 1-5. En ook deze zondag zou de marge van vier weer bereikt worden.

Ruinerwold speelde een best aardige eerste helft, waarin het een paar grote kansen kreeg. Jurrian Nijmeijer raakte de paal, en Lard Gol en Kevin Loof schoten beide van heel dichtbij richting de achtergelegen nieuwbouw. Daarnaast was Per Ove Boxem met een heerlijk zwabberschot dichtbij een doelpunt, maar doelman Petter redde fraai.

Oranje Zwart was ook gevaarlijk, met een bal die wel/niet achter de lijn was en Krol redde fraai op een kopbal en rebound. Ook probeerde een andere ex-Ruinerwolder zijn oude ploeg schade toe te brengen. Jawel, Simon Wanjiru heeft tegenwoordig de Ruinerwoldse klompen aan de wilgen gehangen en verdedigt nu de rechterzijde van Oranje Zwart. Daarbij sprokkelde hij ook nog eens voortdurend enkele meters bij het ingooien; zoiets doe je niet tegen je oude club. Máár, Simon blijft natuurlijk een beste vent dus wensen we hem alle succes toe.

Afijn, de conclusie in de rust was duidelijk: ‘dit kan beide kanten op’. Toch zou het een oranje zwarte middag worden. De Wanneperveeners kwamen op voorsprong, wat het zelfvertrouwen van de ploeg zichtbaar goed deed. Ruinerwold was wat minder gevaarlijk dan de eerste helft en daarbij beslisten drie Wanneperveense dode spelsituaties vervolgens het duel. Einde oefening voor Ruinerwold.

Waar de nederlaag natuurlijk pijnlijk was, was het mooi om te zien dat Per Ove Boxem zijn basisdebuut maakte, Thomas Drost opnieuw inviel, en Pascal Bijker en Daan v/d Klocht hun debuut maakten via invalbeurten.

Al met al, Complimenten voor Oranje Zwart, dat ook nog eens een prima veld wist te faciliteren. De marge van vier viel helaas de verkeerde kant uit, maar voor Ruinerwold is er niets verloren. Het gaat zich fris opladen voor de tweede seizoenshelft, met het doel daarin en goede reeks neer te zetten.

Eerst gaat Ruinerwold nog de zaal in. Aankomende zaterdagavond speelt Ruinerwold het Protos Weering zaalvoetbaltoernooi in Gramsbergen. Zie het programma in de bijlage, eerste wedstrijd om 18.00 uur. Zeker een mooi toernooi om een kijkje te nemen.

Tot zaterdag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.