Ruinerwold kan zich richten op de nacompetitie

In de laatste wedstrijd van het seizoen kwam Sleen (Drents: Slien) op bezoek. De mannen uit de gemeente Coevorden moesten nog even vol aan de bak, want het zou na een slechte middag maar zo in de nacompetitie terecht kunnen komen. Voor Ruinerwold was het vooral zaak om zonder al te veel schade zich op te kunnen maken voor de wedstrijd tegen Geel Wit.

Ruinerwold begon geweldig aan de wedstrijd, of niet. Het is maar hoe je het bekijkt. Vanaf de aftrap volgde een mooie aanval, waarna Daan Hoogenberg de bal van heel dichtbij voor het inschieten had. De bal stuiterde wat lastig, waarna Daan de bal niet tussen de palen kreeg. Het had een flitsende start kunnen zijn.

Ook in de daaropvolgende periode kreeg Ruinerwold goede kansen, maar bleef een doelpunt uit. Sleen daarentegen had minder moeite efficiënt met de mogelijkheden om te gaan. Het kreeg zo’n drie kansen in de eerste helft, waarvan het gelijk twee keer raak was. Ruinerwold liet zeker een pakweg tien mogelijkheden liggen. Oftewel, ruststand 0-2.

In de tweede helft begon Sleen wat meer overhand te krijgen en maakte het nog twee doelpunten. Ruinerwold was helaas geen doelpuntje gegund, maar daar raakte het niet van in paniek. Het kende daarnaast een lichtpuntje met een nieuwe debutant: Jorn Buld viel in en speelde samen met zijn broer Ruben de tweede helft uit. Weer een goed teken voor de club.

Ook de derde helft was dik voor elkaar, met een optreden van Mark Bakker. Sleen was daarnaast met de bus gekomen, wat ook top was. Menig vertrekkend speler en staflid werd alvast bedankt voor bewezen diensten, zodat de focus komende week volledig op Geel Wit. De mannen uit Ameland zullen dan om 14.00 uur in Ruinerwold aan de aftrap staan, in de kwartfinale van de nacompetitie.

Steun Ruinerwold in de nacompetitie! We hopen dat het net zo’n mooi avontuur mag worden als vorig jaar! Tot zondag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.