Ruinerwold kijkt terug op geslaagde Derby zondag!

Op een echte derby zondag stond er van alles gepland op het sportpark in Ruinerwold. De dag werd om 9.30 uur afgetrapt met het duel Ruinerwold 5 – IJhorst 2. In een interessante wedstrijd wist Ruinerwold 5 de kansen niet te benutten, en kwam IJhorst er 17 keer goed uit. Uitslag 0-17.

Om 11.30 uur was het vervolgens de beurt aan de mannen van Ruinerwold 3. Onder leiding van de kroonprins van het Ruinerwoldse trainersgilde, Sander Nijmeijer, werd Havelte 3 met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd. Nijmeijer kon dus niet anders dan tevreden zijn: ‘De eerste helft was goed, hoewel we de tweede helft aardig wat weggaven. Voor hetzelfde geld wordt het 3-3, maar ze hebben het afronden gelukkig niet in Havelte uitgevonden.’

Dan het middagprogramma. Om 14.00 uur mocht het kunstgrasveld zich voor de derde keer opladen, want de derby tussen Ruinerwold 1 en IJhorst 1 stond op het programma. Voor de derde keer dit seizoen welteverstaan. De eerste twee edities werden in IJhorst afgewerkt en eindigden in 1-3 (beker) en 2-3. IJhorst was dus gebrand op revanche.

De aftrap kende een extra luxe, namelijk een door V. V. Staphorst gesponsorde wedstrijdbal. Waarvoor nogmaals dank! Waar na het startsignaal werd verwacht dat Ruinerwold gelijk het initiatief zou pakken, was het IJhorst dat brutaal aan de wedstrijd begon. Nadat IJhorst de deklat boven Jemson Belixe al een keer raakte, was het in de 26e minuut echt raak en schoot Marcha Brakke de 0-1 binnen.

Even schrikken dus voor Ruinerwold en dat bleek een positief effect te hebben. Ruinerwold groeide langzaam in de wedstrijd, hoewel het lange tijd leek dat de ploeg van Johnny Wassenaar met een achterstand aan de thee moest. Maar daar kwam in de blessuretijd verandering in. Sem Hogenhorst schoot een afvallende bal bekeken binnen, waardoor Ruinerwold met een gelijke stand en wat meer gemoedsrust de kleedkamer opzocht.

In de tweede helft had Ruinerwold de overhand, maar toonde IJhorst aan inzet geen gebrek. Kevin Loof kreeg namens Ruinerwold een grote kans, maar schoot de bal na het omspelen van de doelman uit een lastige hoek in het zijnet. Belixe kwam op zijn beurt niet in de problemen en dus hoopte Ruinerwold het duel naar zich toe te trekken. Dat lukte in de 65e minuut. Sem Hogenhorst gaf de bal mee aan Julian van Bohemen die de achterlijn haalde en teruglegde op Stijn Smid. Smid schoot de bal vervolgens uit de draai in de verste hoek. Heeft u het niet gezien? Het had verdomd wat weg van het doelpunt van Gerd Müller in 1974 tegen Oranje. Hoe graag Eddy de Wit die treffer ook wenst te vergeten.

Uiteraard werd het in de slotfase spannend, maar IJhorst kwam niet tot grote kansen. Ruinerwold hield het hoofd koel en trok de 2-1 overwinning over de streep. De Harde Kern had weer voor passende vuurwerkeffecten gezorgd, waarvoor complimenten.

De middag was nog lang niet over, want in de kantine stond ER-Geluidverhuur klaar. Met een prima setje bleef de bomvolle kantine nog lang onrustig en ook aan IJhorst-zijde, dat met de bus was, kende vast niet iedereen een al te fitte maandagochtend.
Geslaagde zondag dus! Blikken we vooruit, dan gaan we zondag de Friese provincie weer in. Stânfries staat op het programma, dat vierde op de ranglijst staat. Tot zondag in de bus!