Ruinerwold klaar voor de competitiestart na 3 goede duels

Het laatste blok uit de voorbereiding bestond voor Ruinerwold uit drie duels: een oefenwedstrijd bij SVN’69, en bekerduels in eigen huis tegen Kraggenburg en Oldemarkt.

ʀᴜɪɴᴇʀᴡᴏʟᴅ – ꜱᴠɴ’69
Op dinsdagavond 5 september trapte Ruinerwold af in Nijeveen. In een sterke eerste helft kwam Ruinerwold op een 0-2 voorsprong. Eerst vond Kevin Loof het net na een mooie aanval, waarna Marnix Brand na een half uur de score verdubbelde. In de tweede helft liep het iets minder. Na een ruim uur spelen werd de stand dan ook weer gelijk getrokken door SVN’69. Uiteindelijk een nuttige oefenavond voor beide ploegen.

ʀᴜɪɴᴇʀᴡᴏʟᴅ – ᴋʀᴀɢɢᴇɴʙᴜʀɢ
Na de oefenpot in Nijeveen, stond een week later op wederom dinsdagavond het tweede bekerduel op het programma: de thuiswedstrijd tegen Kraggenburg. Net als in Nijeveen kwam Ruinerwold heel sterk uit de startblokken. Dit had een geweldige openingstreffer in de tweede minuut tot gevolg, nadat Marnix Brand een vloeiende aanval afrondde. En een paar minuten later maakte Bert de Boer er 2-0 van.
Ruinerwold drong Kraggenburg ver terug en het eerste half uur kende zodoende aardige gelijkenissen met een schiettent. Tevens bleek Kraggenburg niet langer te beschikken over de Poolse wervelwind Olczyk, wat ook een slok op een borrel scheelde. Voor rust liep Ruinerwold nog uit naar een 4-0 voorsprong, via tweemaal Kevin Loof.
In de tweede helft werd er gewisseld en geëxperimenteerd met een ander systeem, waardoor het wat onrustiger werd. Kraggenburg maakte twee doelpunten, waarna Ruinerwold er nog één aan het scorebord toevoegde. Hiermee werd de eindstand op 5-2 besloten, waardoor er een mooie ‘finale’ tegen Oldemarkt ontstond.

ʀᴜɪɴᴇʀᴡᴏʟᴅ – ᴏʟᴅᴇᴍᴀʀᴋᴛ
Vanmiddag speelde Ruinerwold voor een plek in de knock-out fase van het bekertoernooi tegen Oldemarkt. Oftewel, ‘Oldejuije’. Een serieuze test, aangezien dit de eerste tegenstander uit de derde klasse in de voorbereiding betrof. Voor veel spelers is Oldemarkt een onbekende tegenstander, maar gelukkig kent nestor Eddy de Wit – bekend van De Slag om Scheerwolde – zijn klassiekers en bracht de jongens op de hoogte van het hoe en wat.
Of Eddy zijn werk daarin naar behoren heeft gedaan valt te betwijfelen (en zal tevens op een later moment worden geëvalueerd), want: na een half uur stond Ruinerwold op een 0-2 achterstand. Eddy analyseerde nog met een stalen gezicht ‘Dit hoort nu eenmaal bij zulke wedstrijden’, maar daar had Ruinerwold weinig boodschap aan. Het moest in de achtervolging.
Zowaar deed Ruinerwold wat terug via een schitterend afstandschot van Sem Hogenhorst. Toch hield Oldemarkt de marge van twee in stand, want het maakte er voor rust nog 1-3 van. De tweede helft ging Ruinerwold opnieuw op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kreeg de deksel op de neus. Een penalty werd feilloos binnenschoten, 1-4. Hierna startte Ruinerwold een zeer sterke fase, waarin Marnix Brand voor 2-4 en 3-4 zorgde. Ook vanmiddag de defensie van de tegenstander weer de handen vol aan Brand, die tegelijkertijd nog een aantal kansen onbenut liet.
Terwijl de gelijkmaker in de lucht hing, maakte Oldemarkt 3-5, waarna het ook nog 3-6 werd. Daarmee kwam een prima bekerduel, met een heel aardig spelend Ruinerwold en een wat geflatteerde uitslag, ten einde.
Ruinerwold kan zodoende na een sterke voorbereiding met vertrouwen naar aankomende zondag toewerken. Dan start het de competitie, in eigen huis, tegen de mannen van VV Sweel.
Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.