Ruinerwold komt iets tekort in Steenwijkerwold

Na een gelijkspel en een overwinning kon Ruinerwold zich zondag met een overwinning op Steenwijkerwold in de top van het klassement nestelen. Ruinerwold startte de wedstrijd prima. Steenwijkerwold liet zich opvallend terugzakken, waardoor Ruinerwold het spel mocht maken.

De thuisploeg loerde vooral op de counter, maar werd niet echt gevaarlijk. Een kopbal van De Graaf en een goede kans voor Loof leverden voor Ruinerwold geen openingstreffer op. Steenwijkerwold liet zien niet veel kansen nodig te hebben, want na een half uur spelen schoot Stevens de bal, veel te vrijstaand, vanaf randje zestien in de korte hoek: 1-0.

Ruinerwold liet zich niet van de wijs brengen en kreeg vlak voor rust loon naar werken. Jansen stuurde Loof de diepte in, die fraai langs de verdediger en doelman Bosscha sneed en de 1-1 binnentikte. Een opsteker voor Ruinerwold en het leek erop dat een overwinning in de tweede helft bewerkstelligt kon worden.

Dat kwam er uiteindelijk niet van. Steenwijkerwold werd in de tweede helft de betere ploeg en maakte na een uur spelen de 2-1. Vroege ontving de bal achter de laatste linie van Ruinerwold, volgens grensrechter Schrotenboer in buitenspel positie, en legde de bal goed breed op Mosterman. Laatstgenoemde schoof de bal in het lege doel, tot woede van Ruinerwold.

Ruinerwold probeerde wel kansen te creëren, maar het ging erg moeizaam. Steenwijkerwold kreeg nog enkele kansen om het duel te beslissen, maar liet deze onbenut. Een goede wedstrijd werd het uiteindelijk niet, wat voor de 350 toeschouwers enigszins teleurstellend was. Steenwijkerwold maalde daar verder niet om; de ploeg kent met 10 punten uit 4 wedstrijden een sterke seizoensstart.

De bus vertrok helaas al noodgedwongen snel voor Ruinerwold. Het siert een klein dorp als Steenwijkerwold (1900 inwoners) dat het wekelijks zoveel publiek tijdens en na de wedstrijd trekt. Voor Ruinerwold zit er niks anders op dan zondag thuis tegen Smilde’94 met een overwinning de aansluiting in de subtop te pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.