Ruinerwold kopje onder in zeiknat Sleen

Aan een uitwedstrijd bij Sleen zal voor altijd de mooie anekdote uit het seizoen 2010/2011 hangen. Tijdens een intensieve voorbespreking werd de topscorer aller tijden van Sleen, Sjaak Wiegers, tot in de puntjes doorgelicht. Snel, technisch, goed schot; het was allemaal geen geheim meer, iedereen was erop voorbereid. Ruinerwold reisde zodoende vol vertrouwen af: Wiegers zou uit de wedstrijd worden gespeeld. Dat lukte. Wiegers stond op doel.

Deze zondag stond er geen Wiegers op doel, die ook vast niet te spreken was geweest over het zwembadje in de vijf meter. Uiteindelijk was het Imre Gol – voor al uw tuinklussen de beste keuze – die het speelveld bespeelbaar prikte. Misschien had hij dat achteraf beter niet kunnen doen, maar goed dat is allemaal achteraf.

De eerste helft had z’n ups en downs. Ruinerwold kwam 2-0 achter, maar kwam toch weer terug in de wedstrijd via een treffer van Stijn Smid. Met een 2-1 achterstand zocht Ruinerwold de kleedkamer op en viel er nog wel wat te halen. De eerste fase na rust goed doorkomen zou daarin belangrijk zijn.

Ruinerwold begon best aardig aan het tweede bedrijf, maar kreeg toch de 3-1 tegen na 55 minuten. Slechte timing, en daarna werd het eigenlijk alleen maar minder. Een handje persoonlijke fouten krikte de score op naar 6-1, en Sleen – eerlijk is eerlijk – wist elkaar ook goed te vinden in de tweede helft.

Een pijnlijke uitslag, met tegelijkertijd ook lichtpuntjes. Zo had Lard de bijna onmogelijke klus om grensrechter Boland, met tientallen jaren ervaring waaronder in de Topklasse, te vervangen. Dit deed hij met verve volgens het kritische oog van Eddy. En belangrijker: bij deze een dankwoord voor de Ruinerwoldse supporters die in dit hondenweer met dito uitslag toch weer langs de kant stonden. Top!

Ondanks de uitslag gaat het spreekwoord ‘Maak geen berg van een molshoop.’ toch gewoon op. Ruinerwold moet simpelweg minimaal één plekje stijgen om minimaal in de nacompetitie te mogen spelen. Het mag nu eerst een weekje rust nemen om daarna strijdend voor de dag te komen in Ruinen. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.