Ruinerwold krijgt deksel op de neus in Havelte

Na de eerdere goed verlopen derby in IJhorst, was het zondag tijd voor de tweede derby van het seizoen, dit keer in Havelte. Vorig seizoen werd er twee keer verloren van Havelte, dus Ruinerwold was gedreven om dit recht te zetten.

Ruinerwold startte het duel uitstekend, waarschijnlijk door de sfeeractie van De Harde Kern. Het drong Havelte terug en kreeg goede kansen. Het beloonde zichzelf, want Habtom Fisseha Ghubsa kopte na een kwartier de 0-1 binnen na een voorzet van Marnix Brand. De mannen van Johnny Wassenaar drongen direct aan om de score te vergroten, maar meerdere goede kansen werden niet benut.

Na ruim twintig minuten spelen leek Havelte langzaam te ontwaken en met enig fortuin maakte het prompt de gelijkmaker. Van der Galiën schoot een vrije trap tegen de lat, waarna de bal via de rug van doelman Belixe in het eigen doel verdween. Een tegenvaller voor Ruinerwold, dat besefte dat het de score al eerder had moeten vergroten.

In het restant van de eerste helft kreeg Ruinerwold nog enkele kansen, terwijl een voorzet van Havelte pardoes op de kruising belandde. Beide ploegen waren na deze enerverende, en ijskoude, 45 minuten wel toe aan een bak thee.

In de tweede helft waren voetballende beide teams aardig in balans, waarbij Ruinerwold de de meeste kansen creëerde. Na een dik uur spelen leek Ruinerwold dan ook op voorsprong te komen. Een vrije trap van Jurrian Nijmeijer werd gelost door de doelman, waarna Bert de Boer alert binnenschoot. Een sneu vlagsignaal van de grensrechter van Havelte voor buitenspel nam eigenlijk niemand serieus, behalve scheidsrechter Jongman. Deze keurde het doelpunt af en drukte daarmee een negatief stempel op de wedstrijd.

Havelte kwam er af en toe op de counter gevaarlijk uit en haalde energie uit het afgekeurde doelpunt. Een kwartier voor tijd brak Van der Galiën door de laatste linie van Ruinerwold, bleef koel en passeerde Belixe voor de 2-1. Een hard gelag voor Ruinerwold, dat nu plots op zoek moest naar gelijkmaker.

Ruinerwold drong nog wel aan en kansen kwamen er ook, vooral via een enorme mogelijkheid voor Fisseha Ghubsa, maar de bal wilde er niet meer in. In de blessuretijd maakte Lotze nog een fraaie 3-1, waarna Ruinerwold kon inpakken.

Havelte had een prima feestje in de kantine verzorgd en zorgde voor een nog verder in elkaar sluitende ranglijst. Het zorgt er in ieder geval voor dat het geen moment saai is in 4A.