Ruinerwold laat hoogvlieger Pesse wankelen en pakt dikverdiend punt

Na de derby tegen Ruinen, wist Ruinerwold wat er te doen stond tegen Pesse. De goals wat minder gemakkelijk weggeven, in de Hut filosofie gewoon weer ‘met de bek op het stuur’ aantreden en met Johnny’s plan aan de slag. Dat moest gebeuren tegen niet de minste tegenstander, want Pesse draait tot dusver een sterk seizoen. Het staat tweede achter koploper Raptim en Bert Loof en zijn mannen kwamen dan ook voor de overwinning.

Henk kon gelukkig weer vlaggen, met – voor wie heel goed keek – een nimbus boven het hoofd. Ook Henks concurrent aan de andere zijde van het veld, Bert Loof, maakte zijn comeback in Ruinerwold. Beide mannen zetten een prima prestatie neer, hoewel Bert de halve kantine een kwartier naar drie bordjes heeft laten zoeken, maar dit is hem ook direct weer vergeven.

Over naar de wedstrijd, waarin Ruinerwold prima van start ging. Met veel energie en een vleugje brutaliteit werd Pesse al gauw de indruk gegeven dat het niet met de collectebus even drie puntjes in Ruinerwold kon ophalen. Ruinerwold verscheen in de eerste helft een paar keer heel gevaarlijk voor het groen-witte doel, waarbij met name Bert de Boer een paar goede kansen kreeg.

Ook Pesse verscheen natuurlijk geregeld gevaarlijk voor het doel van Jeffry Krol, doordat de gasten over duidelijk kwalitatief sterke ploeg beschikken. Zo hebben de Pessenaren de 36-jarige Marco Hartman in de spits, de all-time topscorer van Derde Divisionist Hoogeveen. Beide ploegen vonden uiteindelijk niet het net in het eerste bedrijf, waardoor het bakkie van Jan-Klaas met een brilstand werd verteerd.

In de tweede helft begon Ruinerwold eigenlijk heel goed, maar kreeg het plotseling de deksel op de neus. Een prima aanval werd goed afgerond door Pesse, en Ruinerwold kon in de achtervolging. Dat lukte, want Pesse wist niet door te drukken en Ruinerwold bleef goed in de wedstrijd. Na een paar flinke kansen kreeg het uiteindelijk loon naar werken. Bert de Boer schoot een bal op randje zestien lekker binnen: 1-1.

Ruinerwold en Pesse kregen beide nog wat kansjes op de winst in de laatste twintig minuten, maar een puntendeling hing als terechte conclusie over het sportpark. Na 93 minuten arbeid onder leiding van de uitstekend fluitende J.G.E. Beenker, moesten beide ploegen dan ook genoegen nemen met een puntje.

Voor Ruinerwold een sterke prestatie, Pesse had er misschien wat meer van verwacht. In de derde helft gaf Duo Foxwild nog even goed gas, het is eigenlijk wachten tot we deze mannen op het Eurovisie Songfestival terugzien. Het barpersoneel had de volle kantine goed onder controle, Pesse bleek ook nog lang niet van plan om naar huis te gaan, en meestervoorspeller Maurice Krans wordt bij deze nog bedankt voor het bakkie in.

Aankomende zondag had Ruinerwold de vorm graag doorgezet, maar mag het even een weekje rusten. Ook niet verkeerd. Op 24 maart treedt Ruinerwold weer aan, wederom op het eigen hoofdveld, tegen Oranje Zwart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.