Ruinerwold laat Oranje Zwart goed wegkomen met gelijkspel

Na de sterke wedstrijd tegen Pesse, ontving Ruinerwold op een gure zondag de oranje-zwarte mannen uit Wanneperveen. Het hoofdveld had dermate veel neerslag te verwerken gehad, dat er op de mooie kunstgrasmat werd gespeeld.

In de eerste helft kregen beide ploegen niet eens zoveel kansen, maar bolde het net wel vier keer. Oranje Zwart kwam op voorsprong via Karim Aouled, waarna Ruinerwold zich herpakte. Het speelde met de wind mee en daar was vooral Wietse Wagenaar zich van bewust. Doelman Petter stond in een onwaakzaam moment wat ver voor het doel en Wagenaar had het in de smiezen. Een schot van pakweg 40 meter verdween over Petter heen: 1-1.

Toch kwam Oranje Zwart opnieuw op voorsprong. Een vrije trap, die tot ieders verbazing tien meter dichter bij het doel mocht worden genomen dan waar de overtreding plaatsvond, werd door Denny van der Linde strak in de verste hoek geschoten. Maar ook dit keer herpakte Ruinerwold zich. Een corner van Christian Bennink werd fraai via onderkant lat binnengekopt door Kees van Dijk. Daarmee werd een doelpuntrijke eerste helft besloten met een 2-2 ruststand.

In de tweede helft was het Ruinerwold dat de klok sloeg. Het pakte Oranje Zwart bij de strot, gaf niks weg en creëerde prima kansen. Verschillende aanvallen kwamen tot een goede eindpass, maar de afronding was net niet scherp genoeg. Met name Bert de Boer, Jurrian Nijmeijer en Marnix Brand kregen de kansen om het duel in het voordeel van Ruinerwold te beslissen, maar enig fortuin in de afronding ontbrak daarbij ook.

Ook hielp het niet mee dat Ruinerwold een zuiver doelpunt werd ontnomen. Eigenlijk in de eerste helft al, toen een schot erin ging maar er tegelijkertijd makkelijk voor een overtreding werd gefloten. Maar vooral in de tweede helft had Ruinerwold recht van klagen. Sem Hogenhorst kwam meters achter de verdediging weg en tikte een rebound binnen, maar de scheidsrechter bezweek voor het verdwaalde vlagsignaal. Jammer.

Na 90 minuten strijd en een best vermakelijke pot, moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntje. Bij Ruinerwold groeit het vertrouwen, nu het twee wedstrijden op rij een vuist heeft weet te maken. Oranje Zwart toonde vervolgens in de derde helft een goede tegenstander en bleef nog lange tijd in de kantine. Top!

Daarbij hielp het ook dat Jessy Arjaans er nog een goed feestje van maakte, wat het uiteindelijk – ondanks een tekort van twee punten – een bewogen zondag maakte. Aankomende zondag is Ruinerwold helaas een zondagje vrij, maar een week later staat er een mooi duel op het programma. Het mag dan op bezoek bij directe concurrent Schoonebeek.

Met vriendelijke groet,

Chiel Kooiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.