Ruinerwold laat zich de kaas van het brood eten

Het begin van de wedstrijd was voor de thuisploeg; vanaf het beginsignaal gingen de gastheren richting doelman Alex v.d. Sterre. De eerste poging verdween over het doel en de tweede werd door de doelman van Ruinerwold gestuit. Aan de andere kant werd een corner van Ruinerwold door Rik de Wit net naast het doel gewerkt. Maar in het vervolg was Actief met gevaarlijke aanvallen de bovenliggende partij. Ruinerwold acteerde enigszins apathisch en dat werd in de 24e min. fataal: de verdediging werd zoek gespeeld en Actief kon gemakkelijk de 1 – 0 op het scorebord zetten. Actief deed haar naam eer aan en bleef Ruinerwold bestoken met snelle aanvallen vanuit de verdediging.

In de 29e min. ging een schot nog rakelings naast maar 2 minuten later was het toch raak: een halve omhaal verdween onhoudbaar in de kruising (2 – 0).
Vlak voor rust kreeg Ruinerwold de aansluitingstreffer uit een strafschop; de doelman van Actief werd na een elleboogstoot met rood van het veld gestuurd. De daarbij behorend de strafschop werd door Marcus Koetsier binnengeschoten (1 – 2).
Na rust had Ruinerwold orde op zaken moeten stellen maar een meerderheid in het veld betekent niet automatisch resultaat. Integendeel: Ruinerwold speelde in een veel te laag tempo, Actief leunde rustig achterover en bleef gevaarlijk met snelle counters. Ruinerwold kreeg wel kansen via Jacco Huisman, maar alleen voor de keeper slaagde hij er niet in de doelman te passeren. Erik Telkamp zetten Jeroen van der Berg met een sublieme pass voor de doelman maar ook in deze situatie blief de doelman winnaar. Een vrije trap van Jeroen van der Berg werd door de doelman over de lat gewerkt en een kopbal van Kevin van Dijk verdween over de kruising. Actief ging wat beter met de mogelijkheden om: in de 74e min. en in blessuretijd werd de verdediging van Ruinerwold er bekwaam uitgecounterd en dat betekende de 3 – 1 en 4 – 1 eindstand.

Volgende wedstrijd zondag 26 nov. thuis Hoogezand.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Alex v.d. Sterre,
Verdediging: René van Oost (55e min. Edwin Tabak), Wietse Wagenaar ( 75e min. Kevin Loof), Rik de Wit en Jesper de Wit.
Middenveld: Erik Telkamp, Kevin van Dijk, Mark de Leeuw en Jeroen van der Berg (81e min. Brian Heins).
Aanval: Marcus Koetsier en Jacco Huisman.