Ruinerwold maakt aanspraak op overwinning

maar staat uiteindelijk met lege handen
Na bijna vier competitieloze weken mocht Ruinerwold weer de wei in voor de punten. Voor de buitenstaander leek Ruinerwold een slechte generale repetitie te hebben gehad, met de forse nederlaag in het oefenduel tegen SVN’69. Met een wat risicovol en alternatief spelsysteem werden er al vlot de nodige tegendoelpunten geïncasseerd tegen de Nijeveners. Het bleek echter een truc uit de trainershoed van Johnny Wassenaar, om zodoende te zorgen dat er een vlijmscherpe verdediging zou aantreden tegen Schoonebeek.

En jawel, dat werkte. Ruinerwold speelde een sterke eerste helft, waarin het veelvuldig kansen kreeg en Schoonebeek nagenoeg niet gevaarlijk werd in het Ruinerwoldse strafschopgebied. Ruinerwold kwam dan ook al snel op voorsprong via een subtiel tikje van Brian Heins. In het restant van de eerste helft maakte vooral Kevin Loof het de Schoonebeekse verdediging erg lastig en had het zich zeker vaker moeten belonen.

Met een 1-0 ruststand aan de thee was ook niet zo verkeerd, maar Ruinerwold kreeg vlak voor het rustsignaal een flinke domper te verwerken. Een verdwaalde voorzet zeilde zomaar de kruising in over doelman Jeffrey Krol: 1-1. Misschien ook wel een kwaliteit van Schoonebeek, ‘De verdwaalde voorzet’, want even daarvoor plofte het leder op soortgelijke wijze al een keer op de lat.

Maar goed, niks aan de hand, 1-1 en Ruinerwold kon terugkijken op een prima eerste helft. In de rust werden de laatste adviezen voor de driepunter meegegeven en tezamen met een flinke klomp dextro van de naar Egypte vertrekkende Harm Boer ging Ruinerwold op zoek naar de overwinning.

Schoonebeek kwam wat beter in het spel de tweede helft, hoewel Ruinerwold het meest gevaarlijk bleef. Het meest bijzondere moment vond vervolgens 25 minuten voor tijd plaats. Een verdediger van Schoonebeek schiet de bal lang, maar valt daarbij op de grond, waarna Imre Gol over hem heen springt. Echt ontwijken kan Gol de verdediger, beetje type sloopkogel, ook niet, waardoor er contact is.

Nu is voetbal een contactsport, en ook een stukje theater is het voetbal niet vreemd, dus heel gek dat sloopkogel dan schreeuwt is het ook weer niet. De gekte begon pas toen scheidsrechter Bos, die net als iedereen de ogen gericht had op het duel in de voorhoede na de lange bal, floot en beweerde het incident gezien te hebben. Zo goed zelfs, dat hij besloot aan de grensrechter te vragen wie het nou eigenlijk was geweest. De grens gaf logischerwijze door dat het Imre Gol was en laatstgenoemde kon douchen.

Zeer bijzonder, hoewel Schoonebeek nou niet bepaald direct de pannen van het dak begon te spelen met een mannetje meer. Ruinerwold kreeg nog steeds kansen op de overwinning en ook Schoonebeek kreeg kansen op de volle buit. Het was erg zuur dat uiteindelijk Schoonebeek de winnende maakte via een kopbal die verkeerd stuitte voor Krol. Loon naar hard werken voor Schoonebeek, pijnlijk voor Ruinerwold. In extremis kreeg Ruinerwold nog wat kansen, maar ook een gelijkspel bleek er niet meer in te zitten.

Zo kwam een sportieve en enerverende wedstrijd na 93 minuten ten einde en moet Ruinerwold zich vooral snel focussen op de volgende match. Aankomende zondag staat de uitwedstrijd tegen Dwingeloo op het programma, dat net als Ruinerwold op het moment in de onderste regionen verkeerd.
Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.