Ruinerwold met kunst- en vliegwerk langs VWC

Eigenlijk was het geen weer om te voetballen en datzelfde gold voor het veld van VWC. Desalniettemin kon het allemaal net en dus vertrok de bus rond de middag voor een lange rit naar Munnekeburen. In het Fries overigens ‘Munnikebuorren’, maar dat terzijde. Eenmaal in Friesland aangekomen leverde een korte inspectie van ’t veld een heldere conclusie op: lastig speelterrein.

De aanliggende survivalbaan lag er overigens prima bij, maar daar kocht niemand wat voor. Van VWC was al bekend dat het in eigen huis de huid altijd duur verkoopt; het kon dus twee kanten op vanmiddag. De eerste helft was niet spectaculair. Harde arbeid voerde de boventoon, wat af en toe werd afgewisseld met een gevaarlijke uitbraak. VWC dook zo nu en dan gevaarlijk voor doelman Belixe op, maar kwam niet echt tot afronden. Dat gold ook voor Ruinerwold, dat via Kevin Loof en Jurrian Nijmeijer enkele aardige mogelijkheden kreeg. Gescoord werd er niet, dus konden beide ploegen met een brilstand aan de thee.

In de tweede helft meer spanning, wederom noeste arbeid en opnieuw kansen voor beide ploegen. Ruinerwold kwam goed weg bij een paar voorzetten van VWC – waarvan één van Marnix Brand – en kwam zelf ook tot kansen waar meer in had gezeten. Uiteindelijk kwam Ruinerwold op voorsprong in de 69e minuut. Invaller Ruben Buld gaf een goede voorzet die op randje 16 werd binnengeschoten door Chiel Kooiker: 1-0. Even was de vreugde groot en vloog de gedachte aan een overwinning door het hoofd, maar tien minuten later volgde een harde landing. Een strak ingedraaide voorzet vond het hoofd van Marnix Brand die lichtelijk tegen de afspraken in de bal in de eigen winkelhaak kopte. De wedstrijd was weer in evenwicht en VWC moet zowaar gedacht hebben dat het de punten misschien wel in eigen huis kon houden. Ruinerwold bewaarde de rust en besefte dat de overwinning nog steeds mogelijk was. Enkele aardige aanvallen leverden geen doelpunt op, maar toch was daar vijf minuten voor tijd de hernieuwde voorsprong. Kevin Loof ontsnapte aan de linkerkant, zag de keeper wat te ver voor het doel staan en schoot de bal fraai in de verste hoek: 2-1. Vreugde alom, maar uiteraard volgde een slotfase van hangen en wurgen. VWC pompte het leder optimistisch richting de laatste linie van Ruinerwold, waar de bal vervolgens met sneeuw erop weer retour werd gestuurd.

Ruinerwold hield daarnaast de bal ook aardig in de ploeg, waardoor de tijd wegtikte. Na 95 minuten koude en zware minuten klonk eindelijk het laatste fluitsignaal: de 3 punten konden mee naar ’t Wold. Met deze driepunter doet Ruinerwold hele goede zaken. Het speelt aankomende donderdag een opmerkelijke laatste wedstrijd van 2022 in eigen huis, tegen Sportclub Makkinga. Deze wedstrijd werd vorige maand gestaakt, waardoor er nog 78 minuten worden gespeeld. Hierbij start Makkinga met 10 man in verband met een rode kaart. Kortom, kom donderdagavond naar het sportpark om Ruinerwold naar de overwinning te helpen. Tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.