Ruinerwold morst punten in Norg

Ruinerwold trof zondag in Gomos een totaal onbekende tegenstander, nog nooit speelden beide ploegen tegen elkaar. De ploeg uit Norg was jaren achtereen een stabiele 2e klasser maar degradeerde het afgelopen seizoen. Ook dit seizoen wil het nog niet echt lukken, Gomos bivakkeert in de onderste regionen van de 3e klasse B.
In het begin was het voor beide ploegen aftasten maar het was Norg dat na een afgeslagen aanval van Ruinerwold een kansje kreeg door een counter. Ruinerwold dicteerde de wedstrijd en kreeg kansen: in de 7e min. kopte Marcus Koetsier naast uit een vrije trap van Jeroen Bakker en een hard schot van Ewout Kleene verdween via de kruising over de achterlijn. Gomos kwam er zo nu en dan wel uit maar verder dan een kopbal die via Rik de Wit tot een corner leidde kwam het niet. Na een dik kwartier spelen kwam Ruinerwold op voorsprong: een uitstekende diepe bal van Jeroen Bakker kwam terecht bij Marcus Koetsier die bekwaam afrondde (0 – 1). Ruinerwold kreeg kansen op meer maar wist deze niet te benutten: Ewout Kleene middels een volley en Marcus Koetsier schoot recht in de handen van de doelman.
Vlak voor rust kwam Gomos op gelijke hoogte door een blunder van de Ruinerwold-defensie af te straffen (38e min. 1 – 1).
Na de thee was er weinig spectaculairs te beleven Ruinerwold kreeg nog wel kansen maar de afwerking liet duidelijk te wensen over. Ruinerwold scoorde in blessuretijd nog wel maar de scheidsrechter annuleerde de treffer vanwege buitenspel.

Opstelling Ruinerwold:

Doel: Bas Weideman
Verdediging: Marnix Brand (46e min. Sebastiaan Tsirakos), Rik de Wit, Roland Lier en Nick Bos.
Middenveld: Ewout Kleene, Mark de Leeuw (75e min. Kevin Loof) , Kevin van Dijk en Wietse Wagenaar
Aanval: Marcus Koetsier en Jeroen Bakker (62e min. Jeroen van den Berg).