Ruinerwold na sterke openingsfase niet langs Ruinen

Op een schitterende zondagmiddag mocht Ruinerwold afreizen naar Ruinen. In het brinkdorp stond voorafgaand een mooie wedstrijd in het voorprogramma: Ruinen – Ruinerwold J010/JO11. In een attractieve wedstrijd vocht Ruinen voor wat waar was, maar boekte Ruinerwold met 2-8 een overtuigende overwinning. Daarnaast was er ook een grote delegatie sponsors van beide partijen die vlak voor de aftrap door de tactische plannen van zowel Johnny Wassenaar als Bart Ester werden meegenomen.

Ook om 14.00 uur was er een mooie sfeeractie: met Larry Peregoed voorop gingen de spelers met de JO10/JO11 jeugdleden het veld op. Eveneens opvallende aanwezige was daarbij René van Oost. Hij verving grensrechter Henk, die in Stiens een zaalvoetbaltoernooi voor Jehova’s Getuigen floot. Toen de blauwe rookwolken waren opgetrokken – ook het rood-witte vuurwerk was netjes geregeld, maar bleek een dagje vertraagd bij de post – kon De Derby van start.

Johnny Wassenaar en ‘Ruuner’ Martijn Hut hadden de manschappen met een sluw plan voorbereid. Dit pakte dan ook precies zo uit, want Ruinerwold kwam op een snelle 0-1 voorsprong. Volgens afspraak werd een tweede bal gewonnen, haalde Marnix Brand de achterlijn, waarna zijn voorzet uiteindelijk terecht kwam bij Per Ove Boxem. Het zestienjarige talent bleef heel koel voor doelman Van Belkum en schoof de openingstreffer binnen. Per Ove gaf na afloop aan te accepteren dat hij nu beroemd is.

Ruinerwold rook bloed. Het drukte door en kreeg enkele grote kansen op een vergroting van de score. Julian van Bohemen verscheen alleen voor Van Belkum maar nam iets te veel tijd, Wietse Wagenaar kwam net niet lekker uit bij een kansrijk schot en een kopbal van Marnix Brand ontbrak de juiste richting. Na deze goede rood-witte fase kwam Ruinen beter in haar spel.

Niet geheel in de lijn der verwachting, kantelde Ruinen nog voor rust het duel. Vanuit het perspectief van Ruinerwold via enigszins onnodige en ongelukkige treffers. Vooral bij de derde treffer werd Ruinen bij een knullige handsbal rijkelijk beloond, ook volgens RTV Drenthe, met een goedkope strafschop. Desalniettemin had Ruinen wel het betere van het spel, hoewel er voor Ruinerwold met een 3-1 ruststand nog niks verloren was.

In de tweede helft kreeg Ruinerwold een aantal kansen op de aansluitingstreffer, maar de laatste passes waren vaak onnauwkeurig. Ruinerwold begon wat meer naar voren te stappen, waardoor Ruinen op de counter gevaarlijk kon worden. Uiteindelijk liep Ruinerwold daardoor nog twee keer in het mes, waarbij Ruinen de counters fraai benutte.

Na 90 minuten stond er zodoende een 5-1 uitslag op het scorebord. Met een scorebordjournalistiek-bril op wellicht een ‘flinke uitslag’, maar verder ingezoomd had er voor Ruinerwold zeker wel meer ingezeten als het de kansen in de openingsfase wat beter had benut.

De derde helft in Ruinen was gezellig, hoewel het geduld van Ruinen in het veld onnodig werd doorgetrokken naar het biertap-tempo. Het derde bedrijf kreeg een prima vervolg in ‘t Wold, waar de RTV Drenthe beelden ook nog even werden nagekeken.

Zo eindigde een zondagmiddag waar Ruinerwold toch het nodige van opstak. Daarnaast bleek dat ook Henk Boland vanuit Stiens als een verlicht man huiswaarts trok: “Ik geloof er nu ook heilig in dat het 1e punten gaat pakken en als we degraderen is het Gods wil.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.