Ruinerwold neemt geen punten mee uit Sneek

In Sneek trof Ruinerwold vanmiddag op kunstgras de LSC 1890, een vereniging met een lange historie. De eerste minuten waren qua spel voor de thuisploeg maar de eerste kans was voor Ruinerwold, uit een afgemeten voorzet van Kevin van Dijk kon Jeroen van den Berg inkoppen maar hij slaagde erin om van dichtbij de bal over het doel te werken. Ook was er nog een mogelijkheid voor Ruinerwold uit een vrij trap die door Mark Brinkman voor het doel gebracht werd maar de spitsen van dienst waren niet alert genoeg.

Ruinerwold hield een licht overwicht maar het was LSC dat de score in de 21e min. opende: de gevaarlijke rechtsbuiten brak goed door en kogelde de bal uit een onmogelijke hoek achter doelman Matthieu Keizer (1 – 0). Ruinerwold was hierdoor niet aangeslagen en bleef goed meedoen. Toch wist LSC in de 35e min. opnieuw te scoren: een snelle counter brascht de bal bij de spits van de thuisploeg en deze schoot onberispelijk binnen.

Ook na rust bleef Ruinerwold strijden voor een beter resultaat. Uit een corner kopte Mark Brinkman de bal rakelings naast de kruising. Het beeld van de wedstrijd bleef gelijk: Ruinerwold zette alles op alles maar LSC gaf weinig weg. En de kansen die Ruinerwold toch kreeg leverden geen doelpunten op.
Uiteindelijk was het LSC dat de wedstrijd op slot gooide in de 36e min. na rust bracht een scherpe counter de bal bij de sterke spits van LSC en deze liet keeper Matthieu Keizer geen schijn van kans en schoot koelbloeding binnen (3 – 0).
De kennismaking met de 2e klasse voor Ruinerwold heeft vooralsnog geen punten opgeleverd maar het vertoonde spel geeft absoluut hoop op betere tijden.

Opstelling:
Doel: Matthieu Keizer.
Verdediging: Marnix Brand, Rik de Wit, Mark Brinkman en René van Oost (75e min. Berry Tabak)
Middenveld: Ewout Kleene, Wietse Wagenaar, Kevin van Dijk, Erik Telkamp(50e min. Sander van Berkum).
Aanval: Jeroen van den Berg, Jeroen Bakker (84e min. Christian de Bruin).