Ruinerwold neemt koppositie over in kraker van jewelste

Dwingeloo – Ruinerwold (2 – 3).
Vandaag de wedstrijd waar weken naar uitgekeken werd en die mogelijk de beslissing zou brengen in 3B. In de thuiswedstrijd verloor Ruinerwold van Dwingeloo maar gezien de wedstrijd van toen was dat niet geheel terecht. Mede door deze overwinning had Dwingeloo tot de winterstop een riante voorsprong opgebouwd en niemand geloofde er meer in dat Dwingeloo deze voorsprong nog weg zou geven. Maar in de tweede helft van de competitie verdween de voorsprong langzaam en Ruinerwold zette een ijzersterke serie neer.

In een schitterende ambiance met mooi weer en veel publiek betraden de ploegen vergezeld van F-pupillen in de line-up het veld. De wedstrijd begon spectaculair met voor elke ploeg direct een kans, waarbij Dwingeloo de beste kans kreeg de score te openen. Daarna kreeg Ruinerwold een licht overwicht wat al vrij snel een doelpunt opleverde: een verre uittrap van doelman Mathieu Keizer belandde bij Kevin van Dijk die Marcus Koetsier op maat bediende en de topscorer in staat stelde de openingstreffer op het bord te zetten (0 – 1). Deze droomstart werd vijf minuten later opgesierd met een tweede treffer voor Ruinerwold: Jeroen Bakker gaf een goede pass op Kevin van Dijk en deze schoof beheerst binnen (0 – 2). Marcus Koetsier had Ruinerwold nog verder op voorsprong kunnen helpen maar hij schoot vrij voor de keeper hoog over. Daarna werd het pas een wedstrijd, Dwingeloo vocht zich terug en kreeg met snel uitgevoerde aanvallen kansen. In de 24e min. slaagden de gastheren erin de aansluitingstreffer te scoren, een schot van afstand verdween onhoudbaar voor doelman Mathieu Keizer in het net (1 – 2). Ruinerwold bleef vooralsnog de bovenliggende partij en kreeg nog een aantal goede kansen: Kevin van Dijk schoot te slap in om de doelman te verschalken en Wietse Wagenaar schoot op de buitenkant van de paal. De beste kans was vlak voor rust misschien wel voor Mark Brinkman: uit een corner van Jeroen Bakker kopte hij rakelings over.

Na de rust zette Dwingeloo aan en Ruinerwold kwam zwaar onder druk. Maar Ruinerwold creëerde toch weer kansen. Een vrije trap van Kevin Loof werd net naast gekopt en op aangeven van Jeroen Bakker produceerde René van Oost een rollertje dat gemakkelijk kon worden opgeraapt door de Dwingeler goalie. Dwingeloo werd steeds gevaarlijker en een vrij trap rakelings over was de eerste waarschuwing. In de 83e min kwam Dwingeloo op gelijke hoogte: een goede steekpass en enige onoplettendheid van de Ruinerwold-defensie had gevolgen (2 – 2). Na dit doelpunt werd het een vechtwedstrijd. Trainer Wilko Niemer besloot tot alles of niets en bracht maar liefst 3 verse krachten en gaf opdracht vol op de aanval te spelen. Door de nodige blessures en veel overtredingen liet de scheidsrechter lang doorspelen en in deze blessuretijd kreeg de wedstrijd toch nog een hectisch slot met gevolgen. Ruinerwold kreeg een vrije trap na een overtreding en Jeroen Bakker belaste zich met dit klusje en de verdedigers van Dwingeloo hadden alle aandacht voor gekende koppers Mark Brinkman en Paul Smid waardoor Rik de Wit volkomen vrijstaand de winnende treffer achter de doelman kon koppen (2 – 3).
Begrijpelijk was de euforie na de wedstrijd groot bij Ruinerwold maar het zal toch echt eerst a.s. zondag van Gomos moet winnen om zich kampioen te mogen noemen en zodoende te promoveren naar de 2e klasse.

Zondag 19 mei. a.s. 14.00 uur Ruinerwold – Gomos. Ook dan rekenen we weer op de steun van onze trouwe supporters die ook vandaag in Dwingeloo weer in grote getale aanwezig waren.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Matthieu Keizer
Verdediging: René van Oost (84e min. Paul; Smid), Rik de Wit, Mark Brinkman en Nick Bos (90e min. Marnix Brand).
Middenveld: Mark de Leeuw, Wietse Wagenaar (88e min. Sebastiaan Tsirakos), Kevin van Dijk en Kevin Loof
Aanval: Jeroen Bakker en Marcus Koetsier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.