Ruinerwold niet langs Ruinen in Woldenderby

Na vijf jaar afwezigheid stond ie dan eindelijk weer op het competitieprogramma: Ruinerwold – Ruinen. Een fraaie derby, waar Ruinerwold zich zo goed mogelijk voor prepareerde. Zo bleef het scherp op de hoogte van de blessuregevallen bij Ruinen via Martijn Hut, vervulde Paul Smid een dubbelrol als leraar in Ruinen en DJ tijdens de wedstrijddag, en wist Eddy de Wit daar vrijdag aan toe te voegen dat de wind zou draaien dit weekend. Ook niet onbelangrijk.

Daarnaast was er nog van alles geregeld. Onder andere een springkussen voor de kinderen, 22 pupillen in de line-up, een buitenbar en een sterk team vrijwilligers achter de bar, vuurwerk van De Harde Kern, 90 minuten lang radio-uitzending bij DNO Sport en extra prijzen in de verloting. Zo zou het hoe dan ook een mooie dag worden.

Toen scheidsrechter Sjoukje de Jong om 14.00 uur voor het eerst floot, startte Ruinerwold goed. Sterker nog, tien minuten later lag de bal op de stip. Door een handsbal van Jurgen Hoorn, mocht Bert de Boer aanleggen. Feilloos, 1-0. Ruinerwold op rozen, hoewel dit niet heel lang duurde. Dik tien minuten later lag de bal namelijk opnieuw op de stip, ditmaal in het strafschopgebied van Ruinerwold. Kees van Dijk tikte Anthal Horlings aan, waardoor Thijs Lubbinge ook op zijn beurt goed binnenschoot, 1-1.

Ruinerwold dacht met een 1-1 stand te rusten, maar kwam bedrogen uit. Vlak voor rust kopte Sander ter Meer een voorzet van Hoorn binnen en zorgde daardoor dat Ruinen met een aanzienlijk beter gevoel aan de thee mocht. Een domper voor Ruinerwold, dat werd nog eens versterkt doordat het een paar minuten na rust op een 1-3 achterstand kwam door Jurjen de Jonge. Nu werd het wel heel lastig voor Ruinerwold.

De mannen van Johnny Wassenaar gaven niet op, maar moesten nu wel meer risico nemen. Mede hierdoor liep het tegen de 1-4 en 1-5 aan, van Jurgen de Jonge en Sander ter Meer. Om de pijn iets te verzachten pikte Marnix Brand nog een goaltje mee, door een lange bal met het hoofd achter doelman Van Belkum te werken. Het had nog even een knotsgekke middag kunnen worden als invaller Ruben Buld de 3-5 had binnengeschoten, maar zo ver mocht het niet komen.

Ruinen kan terugkijken op een terechte overwinning. Het voetbalde verzorgd vanuit het middenveld en combineerde dat met bewegelijkheid in de voorhoede. Voor Ruinerwold zit er niks anders op dan de rug te rechten, want het moet zondag opnieuw flink aan de bak. Dan wacht de uitwedstrijd tegen Pesse, dat gedeeltelijk koploper is met Ruinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.