Ruinerwold niet opgewassen tegen Beilen

Op een schitterende zondagmiddag mochten de manschappen van Ruinerwold 1 afreizen naar Beilen. De missie was duidelijk: de eerste overwinning van het seizoen boeken. Om 14.00u floot scheidsrechter Boerema voor de aftrap en Ruinerwold liet gelijk haar aanvallende intenties zien.

Ondanks de drie goede eerste minuten, was het in de vierde minuut raak voor Beilen. Een voorzet vanaf de linkerkant bleef hangen rond de penaltystip en werd vervolgens ingeschoten door Alwin Hendriks: 1-0. Ruinerwold was duidelijk even de kluts kwijt want een minuut later kwamen zowaar vier aanvallers van Beilen tegenover één verdediger van Ruinerwold te staan. Gelukkig was deze kans niet aan Hollemans besteed, want zijn inzet ging hoog over.

Na de achterstand kwam Ruinerwold aardig mee tot de 27e minuut. Velthuis schoot vanuit een slechte uitgangspositie op het doel en de bal schoot zowaar onder Ewout Knol door: 2-0. Vanaf dat moment besefte Ruinerwold dat het een lastige middag ging worden. Voor rust werd Ruinerwold nog een paar keer voorzichtig gevaarlijk, maar tot opgelegde kansen kwam het niet. In de tweede helft ging Ruinerwold eigenlijk weer prima van start, maar wederom lag de bal al weer snel in het verkeerde net. In de 50e minuut was het namelijk Hollemans die Beilen op 3-0 bracht. Om aan alle twijfel een einde te maken stond het binnen het uur ook nog eens 4-0 door een doelpunt van Velthuis. Ruinerwold kwam er geregeld voetballend prima uit, maar het creëren van uitgespeelde kansen was helaas zeldzaam.

Uiteindelijk deed Ruinerwold nog wel wat terug, doordat Bert de Boer een kwartier voor tijd de 4-1 tegen de touwen kopte. Desalniettemin was het slotakkoord voor Beilen, want Kasten schoot tien minuten voor tijd de 5-1 binnen. Uiteindelijk mag er gesproken worden van een terechte overwinning voor Beilen, dat gewoon beter was. Lichtpuntje was gelukkig de vernedering van enkele meegereisde Koekangers met het klaverjassen. Tevens komen zij goed weg dat de oefenwedstrijd van aanstaande donderdag ging doorgang vindt. Dat bespaart Vitesse’63 een zekere nederlaag in een toch al zware seizoensstart.

Voetbal kent gelukkig altijd weer een nieuwe kans en zodoende rijdt Ruinerwold aankomende zondag af naar Germanicus. De Coevordenaren zijn een immer ambitieuze club en zullen dan ook verre van tevreden zijn met de huidige achtste plek. Ruinerwold is inmiddels erg hongerig om de eerste overwinning te boeken, waardoor het een interessant treffen lijkt te worden. Graag zien we u in de bus en/of langs de lijn in Coevorden!