Ruinerwold ondanks terugkeer Jan-Klaas Huiskes niet langs HODO

Onder prima omstandigheden en na een sterke winterstop, mocht Ruinerwold de competitie op het eigen kunstgrasveld hervatten tegen HODO uit Hollandscheveld. De bezoekers staan dit seizoen in de bovenste regionen, met Sander Danes als opvallende schakel. De 38-jarige oud-doelman van FC Emmen, WKE en vooral HHC Hardenberg is sinds enkele seizoenen spits van HODO en doet dat niet onverdienstelijk met 9 competitietreffers.

Aan Ruinerwold was er ook een opvallende terugkeer. Jan-Klaas Huiskes is na enige tijd afwezigheid terug op het sportpark! Fantastisch nieuws, waar het clubicoon zelf ook zeer blij mee is: “Ik moet het echt rustig opbouwen en mag eigenlijk helemaal niks doen. Dus ik doe kalm aan. Maar binnenkort wel even met Eelco om de tafel voor de takenverdeling.”, aldus de onmisbare materiaalman, die tevens aangaf ontzettend dankbaar te zijn geweest voor alle kaartjes, waarvan veel van VVR-leden afkomstig. “Dat was fantastisch, ik denk dat ik er wel duizend heb ontvangen. Ik ga ze nooit meer weggooien.”

Met JK ‘back in town’ ging Ruinerwold op jacht naar een goede seizoensstart. Die leek er ook te komen, want Ruinerwold kwam in de eerste helft tot goede kansen. De afronding van met name De Boer, Loof en Smid soms niet scherp genoeg, en andere keren zat de doelman er simpelweg goed bij. Maar ook HODO toonde aan waarom het in de top van 3C speelt, waarbij Jemson van ’t Hooge meerdere keren moest ingrijpen.

Vlak voor rust kwam HODO toch op voorsprong, toen de verdediging van Ruinerwold even op avontuur was. Danes brak door, behield het overzicht, waarna Annen binnenschoot. Een onnodige achterstand, gezien het spelverloop van de eerste helft.

In de tweede helft liep Ruinerwold al snel tegen de 0-2 aan, waardoor het een moeilijk opgave werd. Toen ook de 0-3 viel was het gespeeld, hoewel Ruinerwold alsnog voldoende kansen kreeg op minimaal een treffer. Deze kwam er niet, waardoor HODO met de volle buit naar Hollandscheveld terug mocht.

Kortom: heel goed nieuws dat Jan-Klaas weer de scepter zwaait op het sportpark, en mogelijk gaan daarmee de puntjes ook weer volgen de komende tijd.

Aankomende zondag speelt Ruinerwold uit, in Zweeloo tegen Sweel. Tot Dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.