Ruinerwold onderuit in Noordwolde

Op bezoek bij de koploper. Het gure en regenachtige decor paste zondagmiddag uitstekend bij de illustere benaming van Sportpark ‘Spokedam’ in Noordwolde. Buschauffeur Jacco Huisman kon dit keer de navigatie uit laten, want oud-Olyphiaan en hedendaags Ruinerwolds hoofdtrainer Johnny Wassenaar wees de weg.

Olyphia is sinds kort de koploper van de competitie en heeft daarin nogal wat concurrentie. Ruinerwold was vastberaden om op gelijke hoogte met de Noordwoldigers te komen, maar wist dat het geen makkelijke opgave zou worden. Ruinerwold startte desalniettemin geweldig. Nadat beide ploegen een kleine kans op het eerste doelpunt van de middag kregen, opende Kevin Loof de score na 7 minuten. Hij gaf doelman Prinsen het nakijken met een verdekt schot in de verste hoek.

Olyphia en Ruinerwold maakten er in de eerste helft een gelijk opgaand gevecht van en lange tijd leek Ruinerwold met een voorsprong de rust in te gaan. Waar het al een keer gewaarschuwd werd door een fraaie lob van Remon Hankel op de binnenkant van de paal, was het op slag van rust toch gelijk. Max Kroon schoot beheerst de 1-1 tegen de touwen na een mooie actie. Een opsteker voor Olyphia.

In de tweede helft begon Olyphia wat gemakkelijker te voetballen, maar hield Ruinerwold aanvankelijk goed stand. Na een ruim uur spelen kwam Olyphia op voorsprong. Hankel wekte de indruk een vrije trap over de muur te krullen, maar schoof daarentegen de bal verrassend laag en leep in de verste hoek langs Belixe: 2-1.

Ruinerwold ging op zoek naar de gelijkmaker, waardoor Olyphia er geregeld gevaarlijk uit kwam. In de 83e minuut leverde een Noordwoldse counter een penalty op. Hielke De Jong schoot de bal langs Belixe en besliste daarmee het duel.

In het restant van de wedstrijd maakte Olyphia er via Jeffrey Zuil nog 4-1 van. Een treffer voor de statistieken. Een goede middag van Olyphia en voor Ruinerwold is het simpelweg de koppen weer omhoog en op naar Balkbrug.