Ruinerwold ook langs Kraggenburg

Op een stralende zondagmiddag stond Ruinerwold, na de prima seizoenstart tegen De Blesse, in eigen huis tegenover FC Kraggenburg. Vorig seizoen hadden beide ploegen bijzondere ontmoetingen. In Kraggenburg stond Ruinerwold na twintig minuten met 1-3 voor, met rust 5-3 achter en verloor het eindelijk met 7-4. Henk Wijngaard moest toen de schade herstellen.

En tijdens het treffen in Ruinerwold kwam Kraggenburg heel laat op gelijke hoogte, maar boekte Ruinerwold in blessuretijd een 2-1 overwinning die letterlijk nog in Griekenland was te horen.

Maar zoals bekend bieden prestaties uit het verleden geen garanties. En in tegenstelling tot de speelomstandigheden, was het voetbal van beide ploegen in de eerste helft niet geweldig. Namens Ruinerwold kreeg Fisseha Ghubsa een goede kans, maar hij had net iets te veel tijd nodig om tot afronden te komen. Hupkes liet zich namens Kraggenburg enkele keren gelden, maar vond doelman Van ’t Hoge en de deklat op zijn weg. Beide ploegen moesten dan ook genoegen nemen met een 0-0 ruststand.

In de tweede helft drong Ruinerwold de gasten terug. Dit leverde steeds meer dreiging op, hoewel de eindpasses vaak niet aankwamen. Dat de 1-0 in de 64 minuut uit een standaardsituatie kwam, paste daardoor wel in het plaatje. Brian Heins legde een vrije trap mooi bij de tweede paal, waar Marnix Brand de bal knap binnenschoot. Toch alweer de tweede competitietreffer voor de rechter vleugelverdediger.

Even dacht Ruinerwold op rozen te zitten, maar de euforie was al snel weer verdwenen. In de 67e minuut ontsnapte Olczyk aan de Ruinerwoldse defensie en schoof de gelijkmaker langs Van ’t Hoge. Ruinerwold besloot duidelijk geen genoegen te nemen met een punt en nam het heft weer in handen. Het probeerde vooral via de lange bal een nieuwe voorsprong te forceren, maar Kraggenburg wist er meestal een voet of hoofd tegenaan te krijgen.

De tijd tikte door, maar een kleine tien minuten voor het eindsignaal kwam Ruinerwold toch weer op voorsprong. Een corner werd door een speler van Kraggenburg knullig voor het eigen doel langs gekopt, waar uitgerekend invaller Stijn Smid op een kansje loerde. Zonder twijfel kopte Smid de 2-1 binnen, waardoor Ruinerwold de winst binnen handbereik kreeg.

In de slotfase moest Ruinerwold nog enkele benarde momenten doorstaan, waaronder een vrije trap vanaf de zestien, maar capituleerde het niet. Strijdend werden de drie punten de kantine in gesleept, waar de hits & sirene van DJ Appie al door de speakers gonsden.

Door deze overwinning kan Ruinerwold met een goed gevoel naar een weerzien met IJhorst – in de beker werd er met 1-3 gewonnen – toewerken. IJhorst won vandaag zijn eerste competitieduel van Sportclub Makkinga, waardoor het een interessante derby zal worden.