Ruinerwold overklast De Blesse

Voor deze donderdag was een midweeks inhaalprogramma door de KNVB ingelast. De Blesse was de tegenstander van Ruinerwold. Er stond een straffe wind schuin over het veld die het voetballen lastig maakte, maar de thuisploeg ging hier van meet aan het beste mee om. In de heenwedstrijd van deze competitie boekte Ruinerwold een 8 – 3 overwinning en ook vandaag kwamen de Friezen er niet aan te pas.
Het was wachten op een goal van Ruinerwold. De eerste grote kans voor Ruinerwold door Paul Smid werd door de doelman gered en een voorzet van René van Oost raakte Jeroen Bakker met het puntje van z’n schoen maar onvoldoende om te scoren. In de 14e min. was het wel raak: bij een goed aanval werd Jeroen Bakker met de rug naar de goal aangespeeld en deze legde de bal goed terug op Kevin Loof die de bal beheerst in de hoek prikte (1 – 0).

In het verloop van de eerste helft kreeg Ruinerwold nog wel kansen via Mark de Leeuw en Paul Smid maar gescoord werd er vooralsnog niet. De Blesse ging zowaar wat beter spelen maar echt gevaarlijk werden de gasten niet. Toch werd het nog voor rust 2 – 0 door Paul Smid uit een voorzet van René van Oost. De thee had Ruinerwold schijnbaar goed gedaan want na rust vielen de doelpunten als rijpe appelen. Kevin Loof mocht achter elkaar 3 hoekschoppen nemen en bij de derde was het raak: het was Mark Brinkman die de 3 – 0 aantekende.

Drie minuten later werd Paul Smid in de diepte aangespeeld deze omspeelde de doelman slim en tikte binnen (4 – 0). En opnieuw 3 minuten later werd Marnix Brand via een snelle combinatie vrijgespeeld en schoot onberispelijk binnen (5 – 0). In de 12e min. van de tweede helft bracht Paul Smid na goed doorzetten de bal bij Marnix Brand die zijn tweede van de avond liet aantekenen (6 – 0).

Nadat Paul Smid nog een keer net naast had getikt kreeg De Blesse zowaar een doelpunt: middels een wanhopiger counter moest Matthieu Keizer zowaar vissen (6 – 1).
Ruinerwold wist nog twee keer te scoren: een schitterende vrije trap van Kevin Loof kon door de keeper nog worden gekeerd, maar hij was kansloos op de rebound van Rik de Wit die alert reageerde (7 – 1). Het slotakkoord kwam van Wietse Wagenaar: een vrije trap van opnieuw Kevin Loof werd door Paul Smid met het hoofd verlengd en vanuit een moeilijke hoek binnengeschoten (8 – 1).

Opstelling Ruinerwold:

Doel: Matthieu Keizer
Verdediging: Marnix Brand), Rik de Wit, Mark Brinkman en Nick Bos (64e min. Berry Tabak).
Middenveld: Mark de Leeuw, Wietse Wagenaar, en Kevin Loof.
Aanval: Paul Smid en Jeroen Bakker (58e min. Christian Bennink)