Ruinerwold pakt drie hele belangrijke punten in Nieuw-Schoonebeek

Na een sterk gelijkspel tegen Pesse en een eveneens prima optreden tegen Oranje-Zwart – met twee gemorste punten – was Ruinerwold klaar voor een overwinning. Dat moest gebeuren tegen de belangrijkste directe concurrent: de menne van Schoonebeek uit Nieuw-Schoonebeek.

Het was het weekend van de comeback. Het begon zaterdagmiddag in Koekange, waar Bartjan van Dijk – fysiek klaargestoomd en onderhouden door Theo Oldengarm – sterk terugkeerde in de basis van de plaatselijke titelkandidaat, en diezelfde avond werd Jesper de Wit onthaald in Ruinerwold. Clublegende en Burundiër De Wit vierde namelijk samen met tien vrienden een veertigjarig jubileum. Een buitengewoon goed geregeld feest in het Buddingehof was een goede opwarmer voor de zondag.

Het feestje leidde hier en daar op zondag wel voor wat opstartproblemen. Waar ‘Rivellino’ – oftewel Eddy de Wit – een avond eerder moeiteloos de dansvloer domineerde, bleek de busrit een half etmaal later een opgave. Eddy besloot, op ervaring, van plek te wisselen, maar na een korte zelfevaluatie besefte de normaliter als rustpunt functionerende leider dat hij dan alsnog ‘achteruit reed’. Er moest opnieuw gewisseld worden, waarna de busrit naar de Duitse grens werd ingezet.

Nieuw-Schoonebeek bleek toch best wel ver rijden en enigszins lastig te lokaliseren, dus om 13.20 uur arriveerde het rood-witte peloton op sportpark ‘De Gruinte’. Martijn Hut wist de mannen alsnog scherp te krijgen in de warming-up, waardoor iedereen om 14.00 uur in vol ornaat aan de aftrap stond.

Ruinerwold begon niet zo best, of Schoonebeek juist goed, want de eerste kansen waren voor de thuisploeg. Daarna herpakte Ruinerwold zich, was het beter en kwam het dan ook op voorsprong. Bert de Boer schoot op aangeven van Christian Bennink fraai raak vanaf een metertje of twintig.

Ruinerwold besefte dat het door moest drukken en dat lukte. Na twintig minuten spelen ontsnapte Per Ove Boxem aan de linkerkant, trok goed terug, waarna Chiel Kooiker de 0-2 binnenschoot. Een uitstekend scenario voor Ruinerwold, maar Schoonebeek kwam toch terug in de wedstrijd.

Een waardeloos moment – een onschuldig opstuitende bal tegen de arm op randje zestien – werd omgetoverd tot een strafschop, die Leon Steffens niet onbenut liet. Met een 1-2 ruststand ging Ruinerwold de rust in, waar het in de bijzonder gehorige kleedkamers rustig het strijdplan van Schoonebeek voor het tweede bedrijf vernam.

In de tweede helft werd er opnieuw heel hard gewerkt door beide ploegen en werd de inzet van Ruinerwold beloond. Marnix Brand – die tot dan toe een wat ongelukkige combinatie van buitenspel lopen en onterecht afgevlagd worden kende – ontving de bal ‘onside’, kapte zijn tegenstander goed uit en schoot beheerst binnen: 1-3.

Schoonebeek deed er alles aan om de aansluitingstreffer te forceren, maar deze kwam te laat. In de 96e minuut kopte Steffens zijn tweede van de middag binnen, waarna aftrappen vervolgens amper meer nodig was.

Daarmee boekte Ruinerwold een geweldige overwinning, waarmee het op de ranglijst wisselt met Schoonebeek en niet langer op een rechtstreekse degradatieplek staat. Johnny Wassenaar pakte na de wedstrijd – onder het genot van de bittergarnituren van Henk – gelijk door en legde ervaringsdeskundige en Burundiër Jesper de Wit vast voor de training van aankomende dinsdagavond. Laatstgenoemde maakte direct impact in ‘t Wold, door Stijn Smid met de ins en outs van Egypte bij te spijkeren.

Ruinerwold traint komende week weer naar een mooie pot toe, ditmaal thuis tegen Dwingeloo. Tot zondag langs de lijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.