Ruinerwold pakt punt tegen Germanicus

Na twee overwinningen op rij was Ruinerwold afgelopen zondag gebrand op een derde overwinning op rij. Dit moest dan gebeuren tegen Germanicus. De Coevordenaren spelen dit seizoen lichtelijk onder de verwachting in de middenmoot van 2L en Ruinerwold was dan ook gebrand om de drie punten op het eigen sportpark te houden.

Voordat er afgetrapt kon worden, was er natuurlijk eerst aandacht voor het tweede en derde van Ruinerwold, welke beide een enerverende wedstrijd speelden. Het tweede keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar wist uiteindelijk toch nog een punt veilig te stellen tegen VENO. Reinout Stevens had deze ochtend het geluk helaas niet aan zijn zijde. Appie ging tien minuten voor tijd vol overgave richting het vijandelijke doel. Mogelijk werd hij lichtelijk afgeleid door Imre Gol, welke ditmaal bij het derde ‘De Houtgreep’ tentoon stelde, want het schot van Appie spatte uiteen op de binnenkant van de paal. Stevens had de welbekende vleugels al uitgeklapt voor zijn juichceremonie, maar moest deze onverhoopt weer inklappen. Gelukkig was het ‘Good old’ Koetsier welke nadien alsnog de 4-4 wist binnen te koppen en een puntje veiligstelde.

Na een prima ochtendje voetballen werd er om 14.00 uur afgetrapt voor het hoofdstuk van de middag. Germanicus begon goed en eiste het balbezit op. Na dik 25 minuten kwam Germanicus dan ook terecht op voorsprong. Een steekpass werd op waarde geschat door Roelof van Dijk, welke ondanks het vlagsignaal richting Ruinerwolds doel mocht. Van Dijk omspeelde Knol knap en schoot netjes binnen: 0-1. Een tegenvaller voor Ruinerwold, zeker omdat Van Dijk ook volgens enkele Germanicus supporters buitenspel stond.

Na de 0-1 toonde Germanicus zich gedreven om de 0-2 zo snel mogelijk te maken. Na een half uur spelen kreeg het hier dan ook de uitgelezen mogelijkheid voor. Kain Hoogeveen ging de 16 van Ruinerwold in, toverde een fraaie schwalbe uit de hoge hoed en werd onterecht beloond met een penalty. De inzet van Hindriks, die naar het schijnt de vorige twee penalty’s ook heeft gemist, werd echter goed gepakt door uitblinker Knol. De gemiste penalty bleek al snel het kantelpunt in de wedstrijd. Ruinerwold vond hernieuwde energie en nam de regie over. Het leidde tot serieuze kansen en pakweg tien minuten voor tijd verscheen Kleene niet voor de eerste keer gevaarlijk voor doelman Beugelink. Kleene verslikte zich in de bal, maar Beugelink zette alsnog een overbodige tackle in waarin hij Kleene raakte: penalty. Telkamp – welke tevens een hypermodern, op Usain Bolt geïnspireerd warming-up shirt droeg – legde aan voor zijn tweede penalty van het seizoen en schoot ook ditmaal onberispelijk raak: 1-1.

Voor rust kreeg Kleene zelfs nog een goede kans op de 2-1, maar de verder uitstekend keepende Beugelink redde sterk. Na de thee zette Ruinerwold het goede spel van het laatste kwartier in de eerste helft voort. Brinkman en De Boer waren dichtbij de 2-1, maar wederom verrichte Beugelink knappe reddingen. Na een uur spelen nam Germanicus de regie weer over en bestookte Ruinerwold met een reeks aanvallen. Germanicus mist echter een pure doelpuntenmaker, waardoor het zelden echt gevaarlijk werd. Ruinerwold hield op haar beurt de bal te weinig in de ploeg, waardoor het ook geen aanspraak meer wist te maken op de drie punten. Na 94 minuten voetbal vond scheidsrechter Albers het mooi geweest en stapten beide ploegen met een punt van het veld. Voor Germanicus wellicht een teleurstellend resultaat, want het had zich graag met het zelfvertrouwen van een overwinning willen voorbereiden op de derby tegen Raptim. Met het zelfvertrouwen van Ruinerwold zit het wel goed en aankomende zondag speelt het in en tegen het hooggeklasseerde Heerde.