Ruinerwold plaatst zich overtuigend voor finale nacompetitie

Op de warmste 2 juni ooit gemeten nam Ruinerwold het zondag in eigen huis op tegen PJC. De winnaar zou zich plaatsen voor de finale tegen Musselkanaal, waarin voor een plek in de derde klasse wordt gespeeld.

Waar werd verwacht dat PJC zich zou ingraven, ging de ploeg uit Nieuwe Pekela met lef van start. Het zette druk vooruit en zorgde voor het eerste gevaar. Het druk vooruit zetten was prima bedacht, alleen de achterste linie van PJC dacht er schijnbaar anders over. Deze liep namelijk vooral achteruit, waardoor er al snel heel veel ruimte op het middenveld ontstond. Het duurde dan ook niet lang voordat Ruinerwold hiervan profiteerde. Na 10 minuten spelen soleerde Koetsier langs enkele verdedigers en behield het overzicht. Hij gaf de bal mee aan Sem Hogenhorst, die de bal langs Walters schoof: 1-0.

PJC was amper van de schrik bekomen of de 2-0 lag al in het net. Een scherpe corner van Loof werd van dichtbij raak gekopt door Brinkman. Ruinerwold besloot om nog binnen het half uur aan alle illusies van PJC een einde te maken. Jansen speelde na een goede actie Brand vrij, die vervolgens Walters kansloos liet: 3-0. Met deze score gingen beide ploegen aan de thee.

In de tweede helft hetzelfde recept. Ruinerwold bleek simpelweg een maatje te groot voor PJC en kreeg al direct flinke kansen. Koetsier en Loof wisten de bal niet tegen de touwen te krijgen, maar na 70 minuten spelen was het toch raak. Invaller Jacco Huisman schatte een diepe bal van Knol op waarde en schoot beheerst de 4-0 binnen. Vlak na deze treffer viel ook de 5-0, doordat De Boer een afgeslagen bal fraai op de pantoffel nam. Tussendoor werd PJC af en toe gevaarlijk, maar de scherpte ontbrak bij de gasten. Het slotwoord was opnieuw voor Huisman, die in twee instanties een voorzet binnenschoot en de eindstand op 6-0 bepaalde.

Een sterke overwinning van Ruinerwold, dat met de juiste vorm naar aankomende zondag kan toewerken. Op een nog nader te bepalen sportpark zal Ruinerwold dan tegen Musselkanaal spelen, waar het dit seizoen al twee keer van won. Wint Ruinerwold, dan is het verzekerd van een volgend seizoen in de derde klasse. Bij verlies gaat Ruinerwold de herkansingsronde in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.