Ruinerwold recht de rug tegen VWC

Na de 5-0 overwinning in De Blesse was Ruinerwold vastbesloten om ook tegen VWC de volle buit te pakken, dit keer in eigen huis. De gasten uit Munnekburen zijn echter ook langzaamaan in het seizoen gegroeid. Het verloor de eerste twee competitieduels, maar speelde de laatste twee weken gelijk.

Waar Stijn Smid een week eerder na een veldslag met de pinautomaat te laat op de wedstrijdbespreking verscheen, was het dit keer de beurt aan Jacco Huisman. Beide spitsen staan zodoende quitte, waardoor Jacco kon starten. Jacco gaf aan vijf keer te scoren, een aantal dat met goedkeuring werd ontvangen door de rest van de selectie.

In een schitterend herfstzonnetje werd om 14.00 uur afgetrapt en beide ploegen hielden elkaar in de beginfase in evenwicht. Ruinerwold had wat meer balbezit, VWC de betere kansen. Na twintig minuten spelen maakte Huisman uit het niets de eerste twintig procent van zijn belofte waar. Een flitsend schot belandde via onderkant lat achter doelman Bron: 1-0.

Ruinerwold speelde niet geweldig, maar een doelpunt doet het spel vaak goed. Niets bleek minder waar, want VWC nam het heft in handen. Een scrimmage voor de goal leidde tot een snelle gelijkmaker van Jager. VWC voelde dat er wat te halen viel en ging zowaar met een voorsprong de rust in. Een schot van Maarssen was te machtig voor Knol: 1-2.

In de tweede helft ging Ruinerwold op jacht naar de gelijkmaker. Chiel Kooiker startte voor Marnix Brand, die na een ‘koppen tegen elkaar’-duel groggy in de kleedkamer achterbleef. Een bakkie thee van Jan-Klaas Huiskes moest Brand weer oplappen, maar de Pickwick bracht niet het gewenste effect. Brand gaf aan geen ‘actieve herinnering’ meer te hebben aan enkele doelpunten. Interim-radioverslaggever Wietse Wagenaar liep Brand nog even door de hoogtepunten van de eerste helft heen, maar alle partijen kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat een wissel verstandiger was.

Ruinerwold begon in de tweede helft beter te spelen en in de 70e minuut kreeg het loon na werken. Kooiker gaf een steekpass op Bert de Boer, die de bal behendig langs de doelman tikte: 2-2. Ruinerwold wachtte na de gelijkmaker niet af, maar drukte door. De harde kern ging er ook nog eens achter staan, waardoor het de laatste twintig minuten ging spoken op sportpark De Corner.

Ruinerwold kreeg een paar goede kansen, en vijf minuten voor tijd dribbelde De Boer de zestien in. Hij werd daarbij gehaakt door een verdediger: penalty. Edwin Tabak gaf, inmiddels gewisseld voor Ruben Buld, vanaf de kant de nodige aanwijzingen aan de man die het klusje moest klaren: Jacco Huisman. ‘Niet te hoog, niet te laag, niet te hard, niet te zacht’, aldus Tabak. Huisman nam het advies dankbaar in ontvangst en schoof de bal beheerst langs Bron: 3-2. Na de 3-2 probeerde VWC een slotoffensief af te dwingen, maar Ruinerwold weigerde achterover te leunen.

Ruinerwold bleef kansen creëren en dit leidde tot de bevrijdende 4-2. Een schot van De Boer werd geblokt, waarna Buld attent reageerde en de drie punten in veilige haven bracht. Na 94 minuten floot de prima fluitende scheidsrechter Slag af. Ruinerwold klimt een mooi aantal plekken op de ranglijst en nestelt zich in de top 5 van het klassement. VWC kan terugkijken op een goede eerste helft en gaat het menig ploeg nog heel moeilijk maken dit seizoen. En als het op het veld niet lukt, dan zijn ze in ieder geval in de derde helft een ploeg om rekening mee te houden.

Zondag vertrekt de bus naar Zandhuizen, waar hoofdtrainer Johnny Wassenaar zijn roots heeft liggen. Voel je welkom om mee te gaan met de bus, de groep supporters wordt steeds groter en gezelliger. Tot zondag!