Ruinerwold rekent in kwartier af met Donkerbroek

In het boksen spreekt men van een ‘mismatch’ op het moment dat twee tegenstanders totaal niet aan elkaar gewaagd blijken. Mike Tyson tegen Michael Spinks in 1988 was een goed voorbeeld, maar Donkerbroek – Ruinerwold geeft toch nog meer kleur aan deze term. Donkerbroek spookte in enkele Ruinerwoldse hoofden rond als een angstgegner die twee jaar geleden voor een 3-0 zeperd zorgde, maar Johnny Wassenaar drukte deze gedachte snel de kop in. Met vier spitsen spelend moest Ruinerwold zo snel mogelijk op voorsprong komen.

Dat snel op voorsprong komen pakte nog een stukje beter uit dan verwacht. Scheidsrechter Tolman had amper gefloten voor de aftrap of Ruinerwold liet de eerste treffer al noteren. Een voorzet van Huisman leek een makkelijke prooi voor doelman Van de Belt, maar deze liet de bal los voor de voeten van Bert de Boer. Laatstgenoemde bedankte eerdergenoemde mannen voor het voorbereidende werk en zette de 0-1 op het scorebord. Ruinerwold leunde geen moment achterover maar bleef druk zetten. In de 8e minuut zorgde dit al voor de 0-2. Een voorzet van Kevin Loof werd door een speler van Donkerbroek binnengetikt.

Wellicht was Donkerbroek wat van de regel door het gebrek aan supporters, of door de tactiek van Ruinerwold. Ruinerwold kreeg in ieder geval ook na de tweede treffer kans op kans. Na 10 minuten werd het dan ook 0-3 en in de 18e minuut 0-4. Twee keer was Huisman de aangever, en beide keren nam Jurrian Nijmeijer de afronding op zich. Na de 0-4 ging de Ruinerwoldse storm liggen. Kansen waren er nog voldoende, maar de scherpte ontbrak. Vlak voor rust viel toch de vijfde Ruinerwoldse treffer. Na een mooie combinatie tussen Huisman, Smid en De Boer schoot laatstgenoemde de bal onberispelijk binnen. Ruststand: 0-5.

In de tweede helft een typisch voorbeeld van een gelopen race. Ruinerwold vond het wel prima, terwijl Donkerbroek vurig op zoek ging naar het redden van de eer. Daar slaagde de thuisploeg dan ook in. In de 55e minuut maakte Boerema de 1-5 en in de 63e minuut Draaistra de 2-5. Heel even was er een ‘het zal toch niet’-momentje toen Draaistra een teenlengte tekort kwam voor de 3-5. Maar dat was ook allemaal te veel van het goede geweest voor Donkerbroek. Ruinerwold hielp een legio kansen om zeep, voordat Huisman in de slotfase voor de 2-6 tekende. De prima fluitende Tolman vond dit een mooie eindstand en floot na 90 minuten, waarin vooral het eerste kwartier memorabel was, af.

Voor Ruinerwold een prima middag, waarin het toonde gelijk om 14.00 uur messcherp te kunnen zijn. Op de terugweg werd in de bus een goede cooling down georganiseerd, onder leiding van DJ Paul. Doordat de concurrentie hier en daar ook nog eens punten liet liggen, klimt Ruinerwold naar de zesde plaats en slaat het een klein gat met de middenmoot.

Zondag speelt Ruinerwold thuis tegen RKO, dat vierde staat. De ploeg uit Rutten begon de competitie sterk, maar verloor twee van de laatste drie duels. Een mooie kans voor Ruinerwold om zich bij de top 4 van de ranglijst te voegen. Tot zondag!