Ruinerwold revancheert zich in Musselkanaal

Na het pijnlijke verlies in de derby tegen Ruinen, reisde een gretig Ruinerwold af naar Musselkanaal. Laatstgenoemde begon het seizoen met een overwinning en was vastberaden de punten in eigen huis te houden.

Een toeristische route bracht de selectie keurig op tijd in Musselkanaal. Om 14.00 uur klonk het eerste fluitsignaal en beide ploegen kregen kansen in het eerste half uur. Brinkman kreeg namens Ruinerwold de grootste kans, na een goede actie van Loof. Doelman Sahetapy wist echter knap de 0-1 te voorkomen. Ook Musselkanaal kreeg een prima mogelijkheid, maar Gol wist de bal van de lijn te halen. Ruinerwold kwam na 36 minuten spelen toch op voorsprong, hetzij wat gelukkig. De Bruin had een voorzet in gedachten, maar de bal plofte fraai achter Sahetapy in de verste hoek: 0-1. Een opsteker voor Ruinerwold, dat met een 0-1 stand de rust in ging.

In de tweede helft kwam Musselkanaal fel uit de startblokken. Vooral Gerlach was de hele middag een plaag voor de Ruinerold-defensie. Ondanks aandringen van Musselkanaal, kwam Ruinerwold niet echt in de problemen. Daarnaast was het zelf op de counter dreigend en in de 76e minuut werd het dan ook 0-2. Een handsbal betekende een strafschop en Brinkman schoot deze keurig binnen.

Na de 0-2 leek er wat te knakken bij Musselkanaal en Ruinerwold hield prima stand richting het eindsignaal. Toch werd het nog even heel spannend. In de 93e minuut maakte Kayser, na een goede actie van Gerlach, namelijk de 1-2. Wat volgde waren nog enkele lange ballen, waarbij het één keer heel gevaarlijk werd. Knol stond echter zijn mannetje en de 2-2 kwam er dan ook niet meer. Na 96 minuten kon Ruinerwold de eerste competitiezege bijschrijven en het nestelt zich daarmee mooi in de middenmoot.

Na afloop werd er alvast geoefend voor de voetbalquiz der voetbalquizzen, welke op 12 oktober in de kantine plaatsvindt. Hierbij kreeg Mark de Leeuw de volgende vraag voorgeschoteld van Eddy de Wit: ‘Na de Amsterdamse succesjaren vertrokken Edgar Davids, Michael Reiziger en Patrick Kluivert naar AC Milan. Clarence Seedorf bewandelde een andere weg, naar welke club ging hij?’ Mark: Inter. Eddy: Fijne middag Mark.

Het is gelukkig nog lang geen 12 oktober, dus is er nog genoeg perspectief voor Mark. Ook voor Ruinerwold is er prima perspectief voor de uitwedstrijd naar Twedo, aankomende zondag. Het lijkt een pittige wedstrijd te worden, aangezien Twedo haar eerste wedstrijd met 6-0 won tegen Protos. Ruinerwold zal met vertrouwen afreizen om zo de tweede overwinning op rij te boeken.