Ruinerwold sleept eerste overwinning uit Schoonebeeks vuur

Na de nederlaag tegen VV Sweel stond vandaag de uitwedstrijd naar SVV’04 op het programma. Ook geen makkie, want SVV’04 stond vorig seizoen lange tijd bovenaan in de derde klasse en speelde nacompetitie om promotie.

Na een flink stukje rijden kwam Ruinerwold aan bij de Duitse grens. Even goedkoop tanken of shek halen (volgens Richard v/d Berg scheelt dat zo’n 50%) bij de Oosterburen was er niet bij, er moest gepresteerd worden.

Om 14.00 uur trapte Ruinerwold af en de eerste helft was aardig in balans. De kansen waren schaars, het voetbal van beide kanten vooral met veel inzet. Het werd al gauw duidelijk dat de beslissing in de tweede helft moest vallen.

In die tweede helft werd het publiek getrakteerd op aanzienlijk meer kansen. SVV’04 kreeg als eerste een levensgrote kans. Een rebound werd vanaf 5 meter voor een leeg doel zo hard op de onderkant van de lat geschoten dat het leder zelfs twee keer tegen de onderkant van de deklat stuitte. Jeffrey Krol zag het goedkeurend aan en haalde opgelucht adem.

In de counter in diezelfde aanval kreeg Bert de Boer een grote kans, maar mikte te hoog. Het dreigde een ‘0-0 wedstrijd’ te worden, totdat Brian Heins mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf 20 meter. Onhoudbaar, Ruinerwold op voorsprong. Met enige Schoonebeekse hulp, dat wel, wat door de keeper treffend werd samengevat: “Waarom zet ik een muur neer als jullie toch uit elkaar lopen?” Hier werd overigens niet op geantwoord.

Uiteraard werd het hangen & wurgen, alle hens aan dek en vrouwen-en-kinderen-eerst in de laatste 20 minuten. Hierbij hielp het dat 12e man Floris de rust wist te behouden langs de kant. Ook hielp het mee dat Lard Gol, Henk-Lasse Emmink en Marne de Boer (debutant! Evenals Teun Scholing, die voor het eerst in de competitie in de basis startte) met veel inzet invielen. En tot slot hielp het ook dat trainer Johnny Wassenaar een bal die uitging weer terug het veld in kopte.

Doordat alle kleine beetjes hielpen en de tijd doortikte, hield Ruinerwold heldhaftig stand. Een gelijkspel was misschien wel terecht geweest, maar daar maalt Ruinerwold niet op. ‘You win some, you lose some’, aldus Eddy de Wit als hij er vandaag bij was geweest.

Er werd nog even wat gedronken op het schitterende complex van SVV’04, waarna de punten naar ’t Wold werden gebracht. Een mooie zondag, die gelijk ook een uitstekende basis legt voor aankomende zondag. Dan speelt Ruinerwold namelijk dé Derby, in eigen huis tegen Ruinen.
Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.