Ruinerwold sluit eerste seizoenshelft sterk af tegen Makkinga

Het WK schaatsen is op tv, de plaatselijke ijsvereniging heeft de deuren geopend en je rent toch met korte broek en t-shirt naar buiten; aardige kans dat de buren de wijkagent bellen. Dat was deze zondag vals alarm geweest, want er werd gebikkeld met de inhaalwedstrijd Ruinerwold – Sportclub Makkinga.

Er stonden nog 78 frisse minuten op de teller, nadat dit duel op een zonnige 13 november na 12 minuten werd gestaakt wegens een zware Ruinerwoldse blessure. Makkinga startte door de bijbehorende rode kaart met 10 man, waardoor het zich op een zware middag had voorbereid.

Beide ploegen stelden zich om 13.00 uur in een nette cirkel op, om een indrukwekkende minuut stilte in acht te nemen voor ons overleden erelid Remmelt van Goor. Decennia lang was Remmelt een onmisbare vaste kracht en gezicht op de club, en uiteraard ook iedere zondagmiddag. Een groot gemis.

Doordat de gestaakte wedstrijd beëindigde met een vrije trap, werd daar ook weer mee gestart. Deze trof nog geen doel, maar Ruinerwold zette de toon. Het maakte direct goed gebruik van de manmeersituatie en liet Makkinga het achtervolgende loopwerk verrichten. Na 11 minuten, of eigenlijk dus de 23e minuut, kwam Ruinerwold op de gewenste vroege voorsprong. Een gekraakt schot kwam via Jurrian Nijmeijer bij Chiel Kooiker, die de 1-0 binnenschoot.

Even dacht Ruinerwold er direct overheen te vliegen, maar Makkinga hield stand. Spits Ivo Savenije toonde hier en daar zijn klasse, maar tot grote kansen kwamen de gasten niet. Dat de gifbeker op het gebied van blessures voor Ruinerwold in dit duel nog niet leeg was, bleek na een half uur spelen. Lard Gol kwam hard in botsing met Savenije en brak daarbij zijn neus. Gelukkig kon Lard na een retourtje ziekenhuis het restant van het duel onder een dekentje bijwonen.

De verkleumde toeschouwers die in de rust, bij een 1-0 ruststand, moeite hadden om de warme kantine op tijd te verlaten, sneden zichzelf lelijk in de vingers. Ruinerwold kende namelijk een flitsende start van het tweede bedrijf. De combinaties liepen goed en na amper 5 minuten spelen schatte Kevin Loof een diepe bal van Brian Heins op waarde en schoot strak diagonaal binnen: 2-0.

Makkinga besefte dat het nu wel voor een onmogelijke klus stond en Ruinerwold hield druk op de Friezen. In de 64e minuut schoot Loof zijn tweede van de middag binnen en maakte daarmee zijn zesde treffer in de laatste drie duels. Enkele minuten later ramde invaller Stijn Smid van dichtbij de bal in het dak het doel waardoor Makkinga even moest vrezen voor een grote uitslag.

Uiteindelijk kwam Ruinerwold nog eenmaal tot scoren, nadat Nijmeijer in twee instanties doelman Bethlehem verschalkte: 5-0. Kortom, een sterke middag van Ruinerwold. Het pakte niet alleen de drie punten, maar ook de tweede plaats op de ranglijst. Dat biedt een mooi perspectief voor de tweede seizoenshelft.

Is Ruinerwold dan nu uitgevoetbald voor 2022? Zeker niet!
– 27 december speelt Ruinerwold 1 in Hoogeveen het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, het grootste zaalvoetbaltoernooi van Nederland. Aanvang 18.00 uur.
– Tegelijkertijd wordt er op 27 en 28 december ook in Ruinen aan het zaalvoetbaltoernooi deelgenomen, door een mix van Ruinerwold 1 en 2.

Leuke avondjes uit dus. Tot in de zaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.