Ruinerwold sluit laatste wedstrijd winnend af

De laatste wedstrijd van het seizoen voor Ruinerwold was in Klazinaveen tegen Zwartemeer. Voor Zwartemeer stond er nog veel op het spel, alleen door winst kon de nacompetitie voor degradatie worden ontlopen. Maar de thuisclub kreeg aql in de 4e minuut een domper te verwerken: een corner van Kevin Loof kon door Mark Brinkman bij de tweede paal diagonaal worden binnengeschoten 0 – 1.

Kevin van Dijk had de score al binnen twee minuten kunnen verdubbelen maar zijn schot verdween over de kruising. Ruinerwold was de bovenliggende partij. Edwin Tabak kreeg voor Ruinerwold nog een paar mogelijkheden die uiteindelijk niets opleverden. Pas in de 31e min. slaagde Zwartemeer er in het doel van Alex v.d. Sterre te bestoken maar de inzet werd hard over het doel geschoten. Ook een goede aanval van Zwartemeer over de rechterkant leverde niet meer op dan een harde voorzet die door vriend en vijand werd gemist. In de 40e min. scoorde Kevijn Loof op fraaie wijze de verdiende tweede goal (2 – 0).

Na rust ging Zwartemeer met de beste bedoelingen van start maar al na twee minuten ging de bal op de stip: de doorgebroken Jacco Huisman werd onreglementair gestopt en Kevin van Dijk benutte de toegekende strafschop (3 – 0). Het stond Zwartemeer te prijzen dat de ploeg de moed niet opgaf maar bleef vechten voor een beter resultaat. Ruinerwold liet de teugels iets vieren en liet Zwartemeer terug komen in de wedstrijd. Dit leverde de thuisploeg de 1 – 3 en in de 30 min. zelfs de 2 – 3 score op.

Ruinerwold kreeg ook nog kansen door counters maar deze werden niet slim genoeg uitgespeeld.
Ruinerwold eindigt door deze overwinning op de 8e plaats van de ranglijst; op zich geen slecht resultaat maar een nog beter resultaat had tot de mogelijkheden behoort.

Opstelling Ruinerwold:
Doel: Alex v.d. Sterre (72e min. Jemson van ’t Hooge).
Verdediging: René van Oost, Ewout Kleene, Mark Brinkman en Marnix Brand (46e min. Jesper de Wit).
Middenveld: Erik Telkamp, Wietse Wagenaar, Kevin van Dijk en Kevin Loof.
Aanval: Marcus Koetsier, Jacco Huisman en Edwin Tabak (60e min. Marcus Koetsier)