Ruinerwold speelt gelijk tegen Dwingeloo

Zondag 29 januari 2012 Ruinerwold –Dwingeloo

In Ruinerwold stond voor vandaag de eerste wedstrijd van de terugwedstrijden op het programma tegen streekgenoot Dwingeloo. Het was vanaf het begin een gelijkopgaande wedstrijd tussen twee ploegen die er ondanks het koude weer toch een goed pot van wilden maken. De eerste kans was voor Dwingeloo via een uitbraak maar Ruinerwold antwoordde direct middels een fraaie omhaal van Marcus Koetsier die via keeper en lat over ging.

In de 20e minuut was het weer Ruinerwold dat een goede kans kreeg doordat Mark Brinkman vanuit een hoekschop een kopbal losliet die ternauwernood door de doelman van Dwingeloo kon worden gekeerd. Even later wist Mathieu Keizer bij een scrimmage voor het doel van Ruinerwold redding te brengen. In de 38e minuut kreeg Dwingeloo nog een kans middels een corner maar ook deze kans leverde geen doelpunt op voor Dwingeloo.

Na rust kwam Ruinerwold goed uit de startblokken; met goede aanvallen werd de defensie van Dwingeloo bestookt. In de 8e minuut na rust was het raak voor Ruinerwold: een voorzet van Jeroen van den Berg kon door Marcus Koetsier worden binnengetikt ( 1 – 0)Direct daarna kreeg Dwingeloo de kansen op de gelijkmaker maar goed ingrijpen van Mathieu Keizer voorkwam dit. Ruinerwold kwam zelfs op 2 – 0 door een doelpunt van weer Marcus Koetsier, ditmaal uit een fraai genomen vrije trap van Kevin Loof.
Direct daarna kon Dwingeloo de aansluitingstreffer noteren toen de Ruinerwold-defensie te slap ingreep en Dwingeloo de geboden kans goed afmaakte (2 – 1). Ruinerwold kreeg daarna nog twee uitstekende kansen: eerst voor Jeroen van den Berg en even later voor Marcus Koetsier, die beide niet werden benut. Het was echter Dwingeloo wat nog een keer scoorde in de 30e minuut na rust en daarmee de gelijke stand op het scorebord zette.
In het laatste kwartier ontstonden er nog kansen voor beide ploegen maar gescoord werd er niet meer. Ruinerwold deed zich in deze wedstrijd tekort door de voorsprong uit handen te geven, met de volle winst was de aansluiting met de kopgroep een feit geweest.

Opstelling Ruinerwold:

Doel: Mathieu Keizer
Verdediging: Marnix Brand, Rik de Wit, Mark Brinkman, Alex van der Sterre (75e min. René van Oost)
Middenveld:, Sander van Berkum, Jeroen Bakker (30 min. Wietse Wagenaar), Mark de Leeuw, Kevin Loof
Aanval: Marcus Koetsier, Jeroen van der Berg.