Ruinerwold speelt goed, maar staat met lege handen

Zondag mocht Ruinerwold op bezoek bij FC Ter Apel ’96. De Groningers staat tweede en moesten winnen om uitzicht te houden op het kampioenschap. Ruinerwold kan elk punt hard gebruiken en was van plan te stunten in Ter Apel.

In heerlijke voetbalomstandigheden werd om 14.00 uur afgetrapt. Ruinerwold speelde een prima openingsfase en creëerde kansen. De Bruin kreeg na 20 minuten spelen de grootste kans, maar zijn lob eindigde in de handen van doelman Bergman. Ook Ter Apel kreeg een paar goede mogelijkheden, maar had vaak te lang werk tijdens de afronding.

Dat Ter Apel in de eerste helft de favorietenrol niet wist waar te maken, zorgde voor wat gemor bij de thuisclub. Voor Ruinerwold was het dan ook perfect geweest om met een 0-0 tussenstand te rusten. Helaas mocht het niet zo zijn. Vlak voor rust kwam Ter Apel toch op voorsprong door een doelpunt van Egbers. De 1-0 betekende ook direct de ruststand.

De eerste 10 minuten na rust waren stormachtig. Na 50 minuten spelen ging de bal op de stip, door een overtreding van De Wit. Heidekamp nam plaats achter de bal, maar zijn zwakke poging werd knap gekeerd door Knol. Enkele minuten later ontving Loof de bal na een prima aanval, waarna hij de bal achter doelman Bergman volleerde. Even leek Ruinerwold op gelijke hoogte te zijn gekomen, maar scheidsrechter De Vries besliste anders. Er zou een overtreding zijn gemaakt, waardoor Ter Apel ’96 haar voorsprong behield.

Ruinerwold kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar na een uur spelen viel de 2-0. Nadat Wagenaar zich knap vrijliep voor het doel, schoot hij een voorzet van Heeres beheerst achter eigen doelman Knol. Na deze treffer besefte Ruinerwold dat het heel lastig ging worden en een kwartier voor tijd viel de beslissing. Heeres schoot de bal na een voorzet fraai tegen de touwen en tekende daarmee voor zijn vijftiende competitietreffer en de einduitslag: 3-0.

Ondanks het verlies kan Ruinerwold terugkijken op een hele aardige wedstrijd. De organisatie stond prima en gezien de kansen was minimaal één doelpunt terecht geweest. Helaas zat dat er niet in en dus moet Ruinerwold het vizier weer snel op volgende week richten. Dan staat de thuiswedstrijd tegen Twedo op het programma. Bij winst zorgt Ruinerwold dat het in ieder geval nog mag hopen op directe handhaving. Bij verlies lijkt dat niet langer realistisch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.