Ruinerwold start 2024 met oefenzege op Read Swart

“Ook al gooit een klein kind 5 met een dobbelsteen, je moet 6 willen gooien. Dan maar huilend naar bed.” Met deze rake woorden trapte Martijn Hut de middag af, om duidelijk te maken dat de tweede seizoenshelft alles gegeven moet worden. Eddy de Wit knikte goedkeurend mee, Harm Boer vulde waar nodig aan, en de focus zat er meteen goed in.

Derdeklasser Read Swart ondervond dit dan ook aan den lijve om 14.01 uur. Een minuut na de aftrap lag het balletje al in het vijandelijke doel, door een doelpunt van Kevin Loof. Hierdoor schrokken de mannen uit De Knipe wakker, want niet veel later stond het 1-1. Met enkele daaropvolgende kansen over en weer, zonder grootse afronding, rustten beide ploegen met een gelijke stand.

In de tweede helft leek het toch weer de kant van de tegenstander op te vallen. Read Swart kwam op een 1-3 voorsprong en Ruinerwold had het zwaar. Maar het rechtte de rug. De hongerige mannen op de bank, warmgehouden met de gedoneerde slaapzakken van Eddy de Wit, brachten nog wat extra spirit en de Friezen werden teruggedrongen.

Bert de Boer schoot in de 62e minuut de 2-3 binnen, waarna Loof een kwartier later de gelijkmaker binnenschoot. Ruinerwold was los en rook de overwinning, wat toch lekker zou zijn voor het moraal. En die overwinning kwam er. Na een prima aanval was het Per Ove ‘Perru’ Boxem die de 4-3 binnenschoot en daarmee zijn eerste officieuze doelpunt in het eerste elftal van Ruinerwold noteert.

Scheidsrechter Boland had de boel weer goed onder controle en kon zodoende na 90 koude minuten de eerste zege van Ruinerwold in 2024 bevestigen. Een prima middag, wat ook op de goedkeuring van hoofdtrainer Johnny Wassenaar vanuit Winterberg kon rekenen.

Ruinerwold pakt gelijk door, want het oefent dinsdag opnieuw. Opnieuw komt er een Friese ploeg naar Ruinerwold, te weten vierdeklasser Stânfries. Aftrap om 20.00 uur, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.