Ruinerwold trekt aan kortste eind in Zweeloo

Op een ietwat gure zondagmiddag – en in week waarin Jan-Klaas Huiskes terecht en met ruime voorsprong tot ‘Sportparel van het Jaar’ werd verkozen – mocht Ruinerwold naar Zweeloo afreizen voor de wedstrijd tegen vv Sweel. Op de heenreis wist Kees van Dijk te vertellen dat vv Sweel niet in Zweeloo maar in Aalten ligt, maar nu ik Google Maps erbij pak is me deze redenatie een raadsel.

Ruinerwold kon een pittige wedstrijd verwachten in Zweeloo / Aalten, hoewel het onwaarschijnlijk leek dat de gemoederen zo hoog op zouden lopen als eerder op de dag in Emmen. Ruinerwold 2 mocht naar WKE’16, waar de thuisclub zich – zacht uitgedrukt – niet van haar beste kant liet zien. Het geeft te denken, aangezien een dag eerder de wedstrijd bij de wedstrijd van het eerste van WKE’16 ook ontspoorde en de politie mocht uitrukken.

In de eerste helft waren de kansen spaarzaam. Ruinerwold stond prima, Sweel had iets meer de bal en daarmee ook enigszins betere kansen. De 0-0 ruststand was echter een terechte afspiegeling, waarbij het veld ook niet echt meehielp in de totstandkoming van kansen.

In de tweede helft een soortgelijk spelbeeld, waarbij Sweel na een uur spelen op voorsprong kwam. Mees Kuipers kopte een corner binnen. In een wedstrijd met een stugge tegenstander als Sweel, kon dat nog wel eens een probleem worden.

Ruinerwold ging met alle goede moed op zoek naar de gelijkmaker, maar het echte dreigende gevaar voor het oranje-zwarte doel bleef uit. Bert de Boer was er in de 90e minuut nog het dichtste bij, maar zijn schot ging een half metertje naast.

Sweel trok zodoende de punten over streep, waar Ruinerwold net zo goed een puntje mee had kunnen nemen. Het mocht helaas niet zo zijn, waardoor er voor Ruinerwold niets anders op zit dan komende week in eigen huis tegen SVV’04 weer voor een resultaat te strijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.