Ruinerwold troeft ook Olyphia af

Na de spectaculaire 3-0 zege van vorige week in de streekderby tegen rivaal Zuidwolde mocht Ruinerwold met een flinke dosis zelfvertrouwen afreizen naar Noordwolde. Tegenstander Olyphia staat bekend als een fysiek sterke ploeg met een aantal technisch vaardige spelers in de voorhoede. Makkelijk zou het hoe dan ook niet gaan worden, maar Ruinerwold besefte zeker dat een overwinning wederom tot de mogelijkheden behoorde.

Natuurlijk was allereerst de vraag of er überhaupt wel gevoetbald kon worden. De vrieskou zat namelijk bij meerdere verenigingen in de omgeving goed in de grond. Olyphia heeft echter naast een mooi hoofdveld ook een prima bijveld, welke vol in de zon ligt. Zodoende kon op het tweede veld gewoon afgetrapt worden om 14.00 uur. Twintig kilometer ten Noord-Oosten van Noordwolde stonden tevens Sabine en Ben Heins om 14.00 uur langs de kalklijnen van Dio Oosterwolde te wachten op een aftrap welke nooit verricht zou worden. Zij zullen in de toekomst waarschijnlijk zelf op Voetbalnoord het speelprogramma opzoeken, in plaats van te vertrouwen op de instructies van Junior.

Voordat iedereen zich goed en wel had gepositioneerd in de zon, had Ruinerwold al op 1-0 moeten staan. Een fout van Dizzy Boer gaf Ewout Kleene een grote kans, maar één-op-één met doelman Knol schoof hij de bal voorlangs. Pakweg tien minuten later was het wel raak. Jurrian Nijmeijer, JN7, werd de diepte in gestuurd, hield verdediger Veenstra op afstand en schoot hard raak in de korte hoek: 0-1. Na de 0-1 werden beide ploegen in de eerste helft niet echt gevaarlijk meer. Voetballend ging er van beide kanten weinig goed, maar daar maakte Ruinerwold zich met een voorsprong niet druk om. Trainer De Lange van Olyphia ergerde zich flink aan het spel van zijn ploeg en besloot nog voor rust de onopvallend, maar niet slechter dan de rest, spelende Dedmer Kraakman te wisselen.

In de tweede helft probeerde Olyphia aan te dringen, maar het ontbrak de thuisploeg aan kwaliteit. Hankel voegde voetballend zeker wat toe op het middenveld, maar de voorwaartsen van Olyphia konden totaal geen vuist maken. Ruinerwold hield zodoende eenvoudig stand en schoot de ene na de andere bal het veld uit. Mochten er nog vogels in winterslaap zijn geweest in de omliggende bossen, dan heeft Bert de Boer ze abrupt wakker weten te maken. De tijd begon langzamerhand weg te tikken in het voordeel van Ruinerwold en Olyphia kreeg slechts één goede kans op de 1-1. Olle De Jong verslikte zich in directe tegenstander Vrind, welke één-op-één met doelman Knol kwam. Knol besloot echter zijn feilloze optreden met een schitterende redding en hield zijn doel, net als vorige week, keurig schoon.

Iedereen van Ruinerwold begon te voelen dat het goed zat. Jesper De Wit zag tevens dat zijn terugkeer het gewenste effect kreeg en nadat Jemson van ’t Hoge het veld betrad zat het duel definitief op slot. Na 93 minuten spelen was ’t eindelijk gebeurd en mocht Ruinerwold weer drie punten bijschrijven. Een effectief middagje voetbal verder heeft Ruinerwold de laatste plaats weer verlaten. Deze eer is nu wederom toebedeeld aan Raptim.

Het bleef uiteindelijk nog een tijd gezellig in de kantine van Olyphia, wat altijd goed geregeld is in Noordwolde. Ruinerwold zit na twee overwinningen in een sterke flow en zal aankomende zondag tegen Germanicus geen genoegen nemen met minder dan drie punten. Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.