Ruinerwold verliest ‘De Woldenderby’ van Zuidwolde

Het was al weer heel wat jaren geleden dat Ruinerwold een bekende tegenstander is tegengekomen in de Tweede Klasse, waardoor de derby tegen Zuidwolde toch een speciale lading kreeg. Zuidwolde stond voor aanvang bekend als de favoriet, maar doordat Ruinerwold een week eerder haar eerste punt had vergaard, leek de vorm in ieder geval goed te zitten.

De eerste helft ging om 14.00 uur van start en Zuidwolde liet direct haar aanvallende intenties zien. Het speelde verzorgd voetbal en drong Ruinerwold terug op de eigen helft. Ruinerwold probeerde in de counter gevaarlijk te worden met Kevin Loof en Jacco Huisman, maar de druk op het eigen doel was groter dan de bedoeling moet zijn geweest. Binnen tien minuten kwam Zuidwolde dan ook op voorsprong. Nadat eerder een schot op onderkant lat uit elkaar spatte, was het Raben die naar een voorzet beheerst binnenschoof: 1-0.

Na de 1-0 was het nog steeds Zuidwolde dat de klok sloeg en na twintig minuten was het dan ook 2-0. Een soortgelijke aanval over de rechterkant vond ditmaal Frans Capellen en ook hij schoof de bal keurig achter Knol: 2-0. Na de 2-0 kwam Ruinerwold beter in haar spel en kregen Jacco Huisman en Bert de Boer prima kansen op de 2-1. Helaas waren deze kansen niet aan Ruinerwold besteed en ging beide ploegen met 2-0 de rust in.

In de tweede helft startte Zuidwolde weer goed. Na dik vijf minuten lag de 3-0 dan ook tegen de touwen. Bas Hempen kopte netjes binnen na een voorzet van Capellen. Na deze treffer kreeg Ruinerwold meer ruimte en Loof kopte na een uur spelen dan ook heel fraai de 3-1 achter doelman Timmer. Ruinerwold had vanaf dat punt de beste bedoelingen de aansluitingstreffer te maken, maar helaas viel al vlot de 4-1. In de 63e minuut maakte Bastin Steenbergen na goed voorbereidend werk van Capellen de 4-1.

Na de 4-1 was de spirit wel uit de wedstrijd en wisten beide ploegen dat het duel beslist was. Voor Ruinerwold was het een teleurstellende derby, maar het heeft gelukkig twee weken de tijd om naar het duel met Heerde toe te werken. Promovendus Heerde vindt zichzelf terug in de middenmoot en reist 19 november af naar Ruinerwold, waar het naar verluid een lastige middag gaat beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.