Ruinerwold verliest derby van Ruinen

Waar Ruinerwold vol verwachting naar de derby tegen Ruinen toewerkte, werd het afgelopen zondag helaas een deceptie. En dat terwijl de dag nog wel zo mooi begon. In de ochtend speelde Ruinerwold 2 thuis tegen VENO 2.

Jeroen Bakker bediende in de 80e minuut Marcus Koetsier, die met een kopbal het enige doelpunt van de wedstrijd maakte. Door de 1-0 stand bleef het nog lang spannend, maar daar had Reinout Stevens maling aan. Hooghoudend op het middenveld toonde hij dat er op Ruinerwold niks te halen valt.

Enkele uren later bleek dat laatste toch niet helemaal waar. Ruinerwold had de derby amper afgetrapt of Ruinen kreeg al een flinke kans. Prins kwam na een voorzet van Emmink een teenlengte tekort en Ruinerwold kwam goed weg. De openingstreffer volgde alsnog in de 5e minuut. Aan de rechterkant ontsnapte Van Belkum aan Sem Hogenhorst en zijn voorzet werd binnen gegleden door Rody Lunenborg: 0-1. Ruinerwold treurde maar kort, want even later maakte Kristian de Bruin de 1-1, uit een voorzet van Marnix Brand.

Na de 1-1 kende Ruinerwold even een prima fase, maar na een kwartier spelen stond het toch weer 1-2. Van Belkum kwam wederom vrij op rechts en schoot vanaf randje 16 knap binnen. Ruinerwold bleef problemen houden met de rechtsbuiten van Ruinen, waarna er enkele verschuivingen plaatsvonden. Na de 1-2 wist Ruinerwold helaas niet het heft in handen te nemen. Nog binnen het half uur deelde Ruinen een mokerslag uit door de 1-3 te maken. Methijn Pinxterhuis stuurde met een lange bal Horlings weg, die op zijn beurt Heins lichtelijk verraste. Horlings nam de bal schitterend aan en schoof beheerst de 1-3 achter Knol. Na 45 minuten spelen ging Ruinen met een comfortabele voorsprong de rust in.

In de rust greep hoofdtrainer Spijkerman direct in. Sem Hogenhorst en Loof verlieten het veld, waar Wagenaar en Geerts in de ploeg kwamen. Ruinerwold hoopte een snelle aansluitingstreffer te forceren, maar kwam bedrogen uit. Ook in de tweede helft kon Ruinerwold namelijk geen vuist maken. Ruinen hield vrij eenvoudig stand en loerde op de counter. Een corner van Ruinerwold leverde nog gevaar op, maar de kopbal van Mark Brinkman werd van de lijn gehaald. Halverwege de tweede helft leek Ruinerwold wel te beseffen dat het er niet in zat en kwam de 1-4 dichterbij. In de slotfase wist Ruinen een counter goed uit te spelen en kon scheidsrechter Mansouri de 1-4 uitslag noteren.

Zo werd het uiteindelijk een zure middag voor Ruinerwold. Gelukkig werden er nog een boel sjalen, paraplu’s en petten verkocht en verzorgde DJ Joop Akse de muziek in de kantine. Daarnaast scheelt het dat het vanzelf weer maandag wordt. Ruinerwold mag de nederlaag snel vergeten en kan zich aankomende zondag revancheren in en tegen Musselkanaal. Laatstgenoemde heeft het al jaren lastig in de Derde Klasse, maar boekte zondag een verrassende overwinning op WKE’16.

Tot zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.