Ruinerwold verliest door ‘Lemmers kwartiertje’

Na de prima wedstrijd tegen RKO stond vandaag het duel met laagvlieger Lemmer op het programma. Lemmer is al veroordeeld tot de nacompetitie voor klassebehoud en hoopt vooral rode lantaarndrager Donkerbroek onder zich te houden. Ruinerwold hoopt op zijn beurt de derde periode te bemachtigen en met een overwinning op Lemmer daar weer een goede stap in te zetten.

Beide ploegen moesten, op een overigens prima grasmat, even op gang komen in de openingsfase. Waar Brongers in de eerste minuut een levensgrote kans kreeg namens Lemmer, was Ruinerwold de eerste helft de ploeg met het wat betere spel. In de 36e minuut dacht Sander van Berkum de score te openen, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens twijfelachtig buitenspel. Toch was het even later raak. Een voorzet van Imre Gol werd in tweede instantie door Bert de Boer binnengewerkt: 0-1. Ruinerwold leek zowaar het duel voor rust al te beslissen, want vlak voor rust maakte Van Berkum na een mooie aanval de 0-2.

Ruinerwold moet het gevoel hebben gehad dat het vandaag goed zou komen, maar niets bleek minder waar. Het eerste kwartier na rust bleek één van de beste uit de Lemmerse historie te worden. Zelfs de 100-jarige Piet Burgers, sinds pakweg 1980 radio verslaggever van Lemmer, zal niet heel vaak zo’n bizarre ommekeer hebben meegemaakt. Lemmer maakte in no time 1-2, 2-2-2, 3-2 en 4-2 via Boonstra (2x), De Velde-Harsenhorst en Schotanus.

Toen Ruinerwold weer bij zinnen kwam, stond het voor een hels karwei. Het wisselde drie keer – Huisman, Everts en De Roo voor Hogenhorst, Nijmeijer en Tabak – en speelde vol op de aanval. Een kwartier voor tijd kwam het dan ook terug in de wedstrijd, nadat Huisman de bal panklaar legde voor Everts, die de 4-3 binnenschoot.

Ruinerwold probeerde door te drukken, maar Lemmer zette zich goed schrap. Dat de Lemmerse ‘Man met de vlag’ er de nodige bijzondere vlagsignalen op nahield was jammer, maar het was vooral pijnlijk dat de slecht fluitende scheidsrechter Visser daar helemaal niets aan deed. Ieder vlagsignaal werd gehonoreerd, wat Ruinerwold een paar goede mogelijkheden ontnam. Daar volgde logischerwijze het nodige commentaar op, wat continu kinderachtig werd beloond met een gele kaart door Visser. Opmerkelijk, zeker gezien het verdere sportieve verloop van de wedstrijd.

Uiteindelijk hield Lemmer stand en trok het de overwinning over de streep, waarbij complimenten voor de ploeg van hoofdtrainer Schultz zeker op zijn plaats zijn. Hopelijk weet Lemmer zich te handhaven via de nacompetitie en weet Ruinerwold zich nog terug te vechten in de 3e periode.

Aankomende zondag speelt Ruinerwold weer gewoon op het eigen sportpark, thuis tegen BEW. De ploeg uit Vledder zal willen winnen om de nacompetitie te ontlopen, Ruinerwold zal op z’n minst de eerdere nederlaag in Vledder (2-0) willen rechtzetten.