Ruinerwold verliest in eigen huis van Sleen

Na twee overwinningen op rij had Ruinerwold de kans om zich in de subtop te spelen. Daarvoor moest het thuis van Sleen winnen. Sleen stak in slechte vorm en was vastberaden om weer aan te sluiten in de middenmoot van de ranglijst.

De generale repetitie was niet best. Correctie, ronduit beroerd. Ruinerwold 2 verloor thuis namelijk kansloos van Steenwijkerwold 2. Lichtpuntje was dat grensrechter Figeland, na een omstreden optreden een week eerder, een sterke wedstrijd vlagde. Geen punten dus voor het tweede en daarmee aan Ruinerwold 1 de taak om de drie punten wel op het eigen sportpark te houden.

Goede voornemens zijn helaas geen garantie voor succes, want Ruinerwold begon erg slecht tegen Sleen. Binnen twee minuten kon Ewout Knol de bal uit het net vissen. Na een flinke sessie balverlies kreeg Sleen een corner, welke prima werd ingekopt door Dekker: 0-1. Na de 0-1 pakte Ruinerwold het naar behoren op, maar de bal in één actie zowel tussen de palen als onder de lat schieten viel niet mee. Meerdere kansrijke mogelijkheden gingen verloren en Sleen ging met een 0-1 ruststand aan de thee.

Na de thee maakte Ruinerwold direct jacht op de gelijkmaker. Deze viel dan ook in de 52e minuut. Brinkman speelde Kleene in, die rond de 16 mooi wegdraaide. Zijn tegendraadse schot liet doelman Scheper kansloos: 1-1. Ruinerwold leek zich op te gaan maken voor de 2-1 en trok stevig ten aanval. De Bruin had als laatste verdediger ook nog de nodige aanvallende intenties en vergat daarbij dat directe tegenstander Goeree alleen op de middenlijn achterbleef. Een simpele bal naar voren bracht Goeree oog in oog met doelman Knol, waarna Goeree keurig binnenschoof: 1-2.

Na de 1-2 leek Ruinerwold het geloof in een overwinning kwijt te zijn. Er werden nauwelijks goede kansen gecreëerd en Sleen hield eenvoudig stand. De gasten hadden enkele snelle buitenspelers en loerden op de counter. De beslissing viel dan ook in de 87e minuut. Goeree speelde zich knap vrij vanaf rechts en schoot, via een Ruinerwolds been, de 1-3 binnen.

Het zou ook bij 1-3 blijven, wat het een pijnlijke nederlaag voor Ruinerwold maakte. Het voetbalgogme leek enigszins te ontbreken en in combinatie met wat dure foutjes, had Ruinerwold geen aanspraak op een beter resultaat.

Gelukkig mag Ruinerwold zich aankomende zaterdag alweer revancheren. In de tweede ronde van de beker gaat Ruinerwold op bezoek bij SVM Marknesse. De ploeg van Koos van der Galiën staat op een mooie derde plaats in de Derde Klasse D (zaterdag). Voor Ruinerwold een perfect moment om het goede gevoel weer te herstellen.