Ruinerwold verliest in hectische derby

In Dwingeloo was men nog niet vergeten dat Ruinerwold de ploeg in de laatste fase van de vorige competitie pootje had gelicht. Dwingeloo begon met veel strijd aan het duel wat vooralsnog veel strijd, veel overtredingen en gele kaarten liet zien. Toen de eerste stofwolken waren opgetrokken ontstond een wedstrijd waarin Ruinerwold probeerde te voetballen wat door Dwingeloo met succes werd ontregeld.

Veel kansen ontstonden er niet doordat er te slordig werd gespeeld. Ruinerwold kreeg in die fase nog wel de beste kans via Jeroen Bakker, maar zijn schot ging voorlangs. Het was Dwingeloo dat op voorsprong kwam: een handsbal van een Ruinerwold-verdediger werd bestraft met een penalty die feilloos werd binnengeschoten (1 – 0). Vlak voor rust kwam Dwingeloo op een 2 – 0 voorsprong, een gevaarlijke voorzet werd bij de 2e paal binnengewerkt. Bijna wist Ruinerwold nog voor de thee de aansluitingstreffer te scoren maar de inzet van Jeroen Bakker werd met moeite door de keeper gestopt.

Na rust tapte Ruinerwold uit een ander vaatje om de aansluiting weer te verkrijgen maar echte kansen waren er vooralsnog niet te noteren. Het duurde tot de 23e min na rust toen Rik de Wit nog eens zijn Dwingeler kunstje uitvoerde: uit een kopbal à là Bep Bakhuys (1 – 2). Even later kreeg Jeroen van de Berg de mooiste kans van de wedstrijd, hij nam een voorzet van Erik Telkamp in één keer op de pantoffel maar het schoot ging rakelings naast. Een defensieve blunder van Ruinerwold leverde Dwingeloo een cadeautje op wat dankbaar werd uitgepakt (3 – 1). Ruinerwold bleef vechten voor een beter resultaat maar toen een situatie met een bal van de lijn gehaald en twee keer op de lat geen doelpunt opleverde was het over en uit. Ook een kansje van Erik Telkamp leverde niets op zodat de punten in Dwingeloo bleven.