Ruinerwold verliest in Westerbork van Musselkanaal

Na het sterke optreden een week eerder tegen PJC kon Ruinerwold zich gisteren handhaven in de derde klasse. Op het schitterende sportpark van VKW moest dan worden gewonnen van Musselkanaal.

Vanaf de eerste minuut was de spanning voelbaar. Beide ploegen voetbalden niet geweldig, maar legden er veel energie in. In de eerst helft kreeg Ruinerwold twee goede kansen, beide voor Kevin Loof. Bij de eerste mogelijkheid kwam Loof oog in oog met doelman Sahetapy, maar schoot recht op de doelman. De tweede keer dat Loof alleen richting Sahetapy ging werd hij aan zijn shirt getrokken. Tot ieders verbazing resulteerde dit in slechts een gele kaart en een vrije trap op de zestien. Musselkanaal was op haar beurt enkele keren gevaarlijk met voorzetten, maar deze vonden geen afmaker. Er werd dan ook doelpuntloos gerust.

Ook in de tweede helft hadden beide ploegen moeite goede kansen te creëren. Ruinerwold werd een kwartier voor tijd heel gevaarlijk met een kopbal van Brinkman, maar Sahetapy wist redding te brengen. Het leek op een verlenging uit te draaien, maar daar bracht Bjorn Banus verandering in. In de 83e minuut pikte Gerlach de bal op na een fout op het middenveld. Zijn voorzet vond ditmaal wel een medespeler in de persoon van Banus, die van dichtbij de 1-0 binnengleed. Na deze openingstreffer probeerde Ruinerwold tot een slotoffensief te komen, maar werd niet echt meer gevaarlijk. Na 95 minuten floot Van Veen af, waarna Musselkanaal feest kon vieren.

Voor Ruinerwold zit er niks anders op dan aankomende donderdag weer scherp aan de aftrap te verschijnen. Dan speelt het in Leek in een nieuwe halve finale tegen TLC. TLC werd dit seizoen tweede in de vierde klasse en verloor zondag met 5-1 van FVV. Wint Ruinerwold donderdag, dan speelt het zondag tegen de winnaar van het duel Titan – Westerwolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.